30 / 04 / 2024

Kayseri Mersin demiryolu hattı

Kayseri Mersin demiryolu hattı

Kayseri-Mersin arasında bulunan demiryolu hattının tadilatı ve yük taşımacılığı ücretleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Aksaray-Mersin arasına yapılacak demiryolu projesi mecliste!

Aksaray-Mersin arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri-Mersin demiryolu hattının tadilatı mecliste!

Kayseri-Mersin arasında bulunan demiryolu hattının tadilatı ve yük taşımacılığı ücretleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'yla Çin Maraş'a bağlandı!

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt yaptığı açıklamada "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla biz Kazakistan'ı, Türkmenistan'ı Özbekistan ve Çin'i Mersin'e, İskenderun'a, Gaziantep'e, ülkemizin batısına ve aynı şekilde Maraş'a bağlamış olduk." dedi.

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Mersin Adana arası tren yolculuğu 25 dakikaya inecek!

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Adana hızlı trenin her gün 15 bin yolcu taşındığını söyledi. Su, Mersin ile Adana arasında 67 kilometrelik bir demiryolu hattı bulunduğunu vurguladı.

Adana-Mersin demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı!

Adana-Mersin İstasyonları Arasındaki Mevcut Hattın Yanına 3. ve 4. Hat İlave Edilmesi Amacıyla bazı gayrimenkuller kamulaştırılıyor. İşte acele kamulaştırma kararı..

Adana-Mersin demiryolu hattı mecliste konu oldu!

CHP'li Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adana-Mersin istasyonları arasındaki demiryolu hattının 3. ve 4. hat yapım projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Demiryolu ağları 2023 vizyonunda büyük imkanlar sağlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.

Ankara-Kayseri YHT hattı 3 yılda tamamlanacak!

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. "Yerköy-Şefaatli-Kayseri Demiryolu, Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesine 10 firma teklif verdi.

Ford Trucks'ın bayi sayısı 13'e ulaştı!

Ford Trucks bayi atağı dahilinde şimdiye kadar Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, Konya, Kayseri, Mersin, Malatya ve Gaziantep illerinde 4S konseptli yeni Ford Trucks bayileri açılmıştı.

Selçuk Öztürk: Konya-Karaman-Mersin Demiryolu projesinin yapımına başlandı!

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya-Karaman-Mersin Demiryolu Projesi'nin yapımına başlandığını belirterek, "Bu hat Adana ve Güneydoğu'ya uzanır Irak'ın içine kadar girerse, sadece bizi değil bu illeri de uçurur" dedi.

Selçuk Öztürk: Irak'a demiryolu hattı Konya ekonomisini uçurur!

KTO Başkanı Üztürk "Konya-Karaman-Mersin demiryolu hattı Adana ve Güneydoğu'ya uzanır ve Irak'ın içine kadar girerse eğer, sadece bizi değil, saydığım bu illeri de uçurur" dedi.

Kayseri Mersin demiryolu hattı Haberi

Kayseri Mersin demiryolu hattı

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri-Mersin arasında bulunan demiryolu hattının tadilatına ve yük taşımacılığı ücretlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özdemir, ''Kayseri'de üretilen ürünlerin uluslararası pazara açılması noktasında konteyner gemi taşımacılığı için Mersin Limanı kullanılmaktadır. Kayseri'den çıkan ticaret ürünleri demiryoluyla Mersin limanına taşındıktan sonra buradan gemilere yüklenmektedir'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in soruları:
1- Kayseri-Mersin arasında var olan demiryolu hattının oldukça eski olduğu göz önünde bulundurulursa, bu hattın yeniden yapımı, hat üzerindeki taşıma sistemlerinin yenilenmesi ve böylelikle taşıma süresinin daha da kısalmasıyla alakalı bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?
2- Kayseri'den çıkan ticaret ürünlerinin Mersin limanına taşınması için uygulanan ücret tarifesi neye göre belirlenmektedir? Konteyner ve ton...