27 / 04 / 2024

Kayseri yht

Kayseri yht

Kayseri’deki projeler hakkında bilgiler veren Bakan Özhaseki, "Hızlı trenin bu senenin sonunda temelini atmaya başlanacak. 142 kilometrelik bir hat yapılacak" dedi...

Kayseri YHT'nin ihalesi 8 Mart'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi ihalesinin 8 Mart'ta yapılacağını söyledi...

Kayseri'ye hızlı tren geliyor!

Feridun Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaretinde özellikle hızlı trenle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, Kayseri’nin hızlı trende doğu-batı ve kuzey güney hatlarının kavşak noktası olacağını söyledi.

Ankara-Kayseri YHT hattı 3 yılda tamamlanacak!

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. "Yerköy-Şefaatli-Kayseri Demiryolu, Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesine 10 firma teklif verdi.

Kayseri YHT 2018'de hizmete başlayacak!

Kayseri’nin yüksek hızlı tren umudu 4 yıllık bir gecikmeden sonra 2018’de gerçek oluyor. Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik süreyi 2 saate indirecek proje için bu yıl ihaleye çıkılıyor.

Kayseri YHT projesinin ihalesi bu yıl!

Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temeli atılacağı söylendi.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay'ının ihalesini Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat aldı!

Temeli 21 Kasım 2020’de atılan Kayseri Anafartalar- Şehir Hastanesi- YHT Garı Tramvay Hattı Projesi’nin ihale sonuçları duyuruldu. Projenin ihalesi 376 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat iş Ortaklığı’na verildi.

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Gar Tramvay Hattı 2 yılda tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, binlerce yıllık medeniyeti, kültürü ve zenginlikleriyle Anadolu'nun kalbi olan Kayseri'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri YHT'nin tamamlanma süreci mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'de YHT ve havaalanı genişleme projeleri mecliste!

Kayseri'de tamamlanan projelere ve yüksek hızlı tren ile havaalanı genişleme projelerinin tamamlanma tarihleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Anafartalar-YHT Tramvayı Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi!

Kayseri'deki Anafartalar-YHT Tramvay hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca tamamlanacak..

Kayseri YHT'nin ihalesi 8 Mart'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi ihalesinin 8 Mart'ta yapılacağını söyledi...

Kayseri-Ankara arası YHT ile 1,5 saate inecek!

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Hızlı tren projesi yatırımına bu yıl başlanmasını bekliyoruz. Proje ile Kayseri-Ankara arası 1,5 saate inecek.” dedi. 

Ahmet Arslan'dan Kayseri'ye YHT müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kayseri-Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesine ilişkin açıklama yaptı. Arslan, projenin ihalesini bu sene yapıp, 4 sene içerisinde de bitirip, Kayseri'nin ve Kayserililerin hizmetine sunulmasını planladıklarını söyledi.

Kayseri YHT'nin yapım ihalesi yılın ikinci yarısında!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "1/5000'lik haritalara işlenmesi dahil, sondaj çalışmaları dahil şu an devam ediyor. İnşallah temmuz ayına kadar biz bu projeleri ve sondaj çalışmalarını bitireceğiz. Bu yılın ikinci yarısında da yapım ihalesine çıkacağız" dedi.

Ankara-Kayseri YHT hattı 3 yılda tamamlanacak!

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. "Yerköy-Şefaatli-Kayseri Demiryolu, Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesine 10 firma teklif verdi.

Ankara-Kayseri YHT ihalesine 10 firmadan teklif geldi!

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. İhlaeye 10 firma teklif verdi..

Kayseri yht Haberi

Kayseri yht

Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan tarafından açıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre,  KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Ekonomik teşviklerden biz de faydalanmak istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Kayseri olarak gelişmişliğimiz, teşviklerden faydalanmanın önünde engel olmamalı" dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki toplantıda konuşma yaptı. Özhaseki şu şekilde konuştu; "Hızlı trenin bu senenin sonunda temelini atmaya başlanacak. 142 kilometrelik bir hat yapılacak. Havaalanı ile ilgili projeler başladı, bitmek üzere. 8. ayda en son projeler bitirilerek karar verilecek. Allah izin verirse 9. ayda başlanacak. Sulama kanalları ile ilgili projeleri birebir takip ediyoruz. Burada önemli olan istikrar. İstikrar olmaz ise ekonomi gelişmez. 2002 yılında yabancı yatırım ortağı 400 civarında. Şimdi 60 bine ulaştı....