06 / 05 / 2024

kayseride gecekondulaşma sorunu mu var

kayseride gecekondulaşma sorunu mu var

Hayata geçirildikten sonra konut bölgeleriyle şehre değer katacak olan kentsel dönüşüm projeleri, Kocasinan Belediyesi'ni "Yeni Kayseri"nin önemli merkezlerinden biri haline getirecek. Proje Kocasinan'ı gecekondulaşmanın önüne geçirek.

3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? Ev sahipleri 'Yasa değişmeden evlerimizi kiraya vermeyeceğiz' diyor! 

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunları sık sık sosyal medyada paylaşıyor, anlaşmazlıklar zaman zaman basında da yer alıyor. Peki 3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? İşte ev sahiplerinin o açıklaması...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Milletvekillerinden konut sorunu için flaş öneri: Yabancıya konut satışı yasaklansın, boş ev vergisi gelsin! 

Konuta erişim sorunu TBMM gündeminde de tartışma konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'den dikkat çeken öneriler geldi. İşte konuta erişimin kolaylaştırılması için yapılan o öneriler...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Kaçak yapılaşma sorunu bina kimlik sistemiyle çözülecek!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptığı açıklamada binalara asılacak olan kimlikler sayesinde, binalar tamamlandıktan sonra da düzenli olarak yapı denetiminden geçirilebileceğini söyledi.

iPhone'larda pil sorunu! iOS 15.4 sonrası şikâyetler arttı

Geçtiğimiz günlerde iOS 15.4’ü iPhone’lar için kullanıma sunan Apple’a şikâyetler gelmeye başladı. Bazı kullanıcılar, iPadOS 15.4 gibi diğer Apple yazılım güncellemeleriyle beraber gelen iOS 15.4 için iPhone pil sorunu yaşadıklarını bildirdi.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Çamlıca'da yapılaşma sorunu gitgide büyüyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında Çamlıca'daki yapılaşma sorununu kaleme aldı.

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.

Arazi toplulaştırmalarından önce uzlaşma yapılmalı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kangrenleşen toplulaştırma sorunu sebebiyle hak sahipleri mağduriyet yaşıyor. Arazi meseleleri yüzünden meydana gelen anlaşmazlıklar ölümlerle sonuçlanan kan davalarına sebep oluyor.

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

kayseride gecekondulaşma sorunu mu var Haberi

kayseride gecekondulaşma sorunu mu var

Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlığı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin en önemlilerinden biri de Ahi Evran Kentsel Dönüşüm projesi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeyi oldukça önemsiyor. Bir dizi inceleme yapmak üzere projeyi çalışma ekibiyle beraber uygulama alanında inceleyen Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın çehresini değiştirecek projeleri arka arkaya hayata geçireceklerini söyledi. 


Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çok önemli olduğunu söyleyen Çolakbayrakdar, bölgedeki inşa faaliyetlerini Haziran ayı sonrasında başlatacaklarını söyledi. 500 bin metrekare alan üzerine hazırlanan proje için Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay alındığını hatırlatan Çolakbayrakdar, "Şu anda çalışmalarımızın sahadaki uygulamaları üzerine istişare etmek için ekipteki arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Ahi Evran'da şu ana kadar birçok hak sahibi ile anlaşmalarımızı tamamladık. Etap etap yürütmüş olduğumuz çalışmalarımıza ek olarak, yeni etaptaki hak sahipleriyle de anlaşmalarımızı sürdürüyoruz. Bir...