05 / 07 / 2024

Kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler

Kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik hükümlerine göre kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler ne kadardır? İşte yönetmelik kapsamında yer alan kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler ile ilgili maddeler...

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Depremlere dayanacak şekilde yapılan ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir malikane, tasarımı ve güvenli yapısının yanı sıra fiyatıyla da dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

SsangYong Korando 2023: Yenilenen Tasarımı ve Güçlü Motor Seçenekleriyle Dikkat Çekiyor!

Yeni SsangYong Korando, keskin ve sportif hatlara sahip olan dış tasarımıyla göz alıcı bir görünüm sunuyor. Peki, SsangYong Yeni Korando fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Jaguar E-Pace: Lüks Tasarım ve Güçlü Performansın Buluştuğu Bir SUV!

Jaguar E-Pace'in performansı, çeşitli motor seçenekleri arasından seçim yapma imkanı sunar. Otomobilin motor hacmi 1.498 cc'dir ve güçlü performans için 160 beygir güç üretir. İşte Jaguar E-Pace'in bazı donanım seçeneklerine ve fiyatlarına daha ayrıntılı bir şekilde bakalım...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Vema Turizm İnşaat Otomotiv Tarım Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Vema Turizm İnşaat Otomotiv Tarım Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan’da Mahmut Yontürk tarafından kuruldu.

Gusto Anatolico Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gusto Anatolico Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te İpek Sunay ve Mustafa Bora Başol ortaklığında kuruldu.

Hmc Proje Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hmc Proje Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Haci Mehmet Çakıl ve Ömer Faruk Çakıl ortaklığında kuruldu.

Kartaloğlu Mühendislik İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartaloğlu Mühendislik İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kartal tarafından kuruldu.

Zemin Elektrik İnşaat Orman Ürünleri Oto Yedek Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zemin Elektrik İnşaat Orman Ürünleri Oto Yedek Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Tatlı tarafından kuruldu.

Öz İnanlar İnşaat Gıda Temizlik Hizmetleri Tarım Ve Hayvanclık Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Öz İnanlar İnşaat Gıda Temizlik Hizmetleri Tarım Ve Hayvanclık Otomotiv Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin İnan tarafından kuruldu.

Asebel İnşaat Otomotiv Lojistik Gıda Tarım ve Hayvancılık Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Asebel İnşaat Otomotiv Lojistik Gıda Tarım ve Hayvancılık Sanayi Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özlem Yılmaz tarafından kuruldu.

Özçınar Mühendislik İnşaat Otomotiv Yapı Malzemeleri ve Gıda Tarım Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçınar Mühendislik İnşaat Otomotiv Yapı Malzemeleri ve Gıda Tarım Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ersin Çınar tarafından kuruldu.

Kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler Haberi

Kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler

Kayyım ücreti!

Kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler ile ilgili esaslar, Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik kapsamında yer alıyor. Ücret ödemelerinde esas alınacak tutarlar yönetmelikte şu şekilde açıklanıyor:


Aylık ödenecek ücretlerin hesaplanmasında esas alınacak tutar; 13.000 gösterge rakamının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca tespit olunan aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır.


Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik hükümlerine göre kayyım ve diğer görevlilere ödenecek aylık ve yıllık ücret tutarları, yönetim hesabının bir önceki yıl gelirleri toplamının yüzde yetmişbeşini geçemez. Gerekli hallerde bu oranı on puana kadar artırmaya veya azaltmaya Bakanlık yetkilidir.


Ödenecek ücretler

Ödenecek aylık ücretler; 20 nci madde gereğince hesaplanacak tutarın;

Kayyım için; Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yüzde yüzellisini, diğer illerde yüzde yüzyirmibeşini,


Kayyım tarafından yetki devredilen veya görevlendirilen;


Defterdar yardımcısı veya...