28 / 04 / 2024

kayyum atanması

kayyum atanması

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Kayyum ne iş yapar?

Vesayet Makamı tarafından Medeni Kanun gereğince, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için kayyum atanabiliyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır. Ataması yapılan kayyum ne iş yapar?

Kayyum nasıl atanır?

Kayyum kime deniyor, hangi durumlarda atanıyor ve ne iş yapıyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Altında yangın yeri! Piyasalar alev alev! Herkesin gözü oradan gelecek haberde!

ABD'de iki bankaya peş peşe kayyum atanmasından sonra altın fiyatları resmen yangın yerine döndü. Altın fiyatları 11 ayın rekorunu kırarken, dolar değer kaybetti. Herkesin gözü ise oradan gelecek habere çevrildi...

Finans uzmanları uyardı: 10 ABD bankası daha iflas edebilir!

ABD’de 3 gün içerisinde iki bankaya kayyum atanması ile dünya borsalarında ciddi düşüşler yaşanırken uzmanlar domino etkisi ile en az 10 ABD bankasının daha iflas edebileceğini belirtti.

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'nın Almanya'da faaliyet gösteren International şubesine Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kayyum atandı.

Esenyurt'ta 15 bin kişilik konut sitesinde borç skandalı!

Esenyurt'ta daha önce yönetimin borçları ödememesi sebebiyle doğalgazı kesilen 15 bin nüfuslu sitenin şimdi de suyu kesildi. Site sakinleri yönetime kayyum atanmasını istiyor.

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

17 maddede sitelerde yönetici atanması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yönetici atanması" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

İnanlar İnşaat'a kayyum talebi!

İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan hakkında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, şirkete kayyum atanması talep edildi.

Ankara'daki 231 vatandaş tapu beklerken evlerinden oldu!

Ankara Yenimahalle ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 269. Cadde’de yer alan inşaatın mağdurları şirkete kayyum atanmasını talep etti.

TMSF 985 şirkette kayyum oldu!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Gülal, fonun Türkiye'nin 44 ilinden toplam 985 şirkette kayyum olarak görev yaptığını söyledi. 

Durmazlar Grup'a TMSF kayyum olarak atandı!

FETÖ/PDY'ye finans sağlandığı yönünde MASAK raporu bulunduğu öğrenilen ağırlıklı olarak inşaat ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Durmazlar Grup şirketi TMSF kayyum olarak atandı.

TMSF 965 şirket ve 107 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyum oldu!

Başbakan Yardımcısı Canikli, "KHK'lar kapsamında Türkiye'nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi veya Fon bu şirketlere kayyum olarak atandı. Ayrıca 107 gerçek kişinin mal varlıklarına TMSF kayyum oldu" dedi.

850'den fazla şirkete kayyum atandı!

Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ ile mücadelede kayyum atanan şirketlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Canikli, "Şu an itibariyle 850'den fazla şirkete bu kapsamda kayyum atanmış durumda." dedi.

Kayyum atanan Kavuklar Grubu'nun gayrimenkulleri satışa çıktı!

Kayyum atanan Kavuklar Grubu’na ait çok sayıda gayrimenkul satışa çıkarıldı. Gruba ait Bayraklı Tower’de bulunan lüks ofis katlarının da bulunduğu satış listesindeki gayrimenkullerin toplam değeri 92 milyon TL seviyesinde.

kayyum atanması Haberi

kayyum atanması

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Bilindiği üzere kayyumlar, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanıyor.


Temsil kayyımlığı, kayyımın yapmakla görevlendirildiği işin bitirilmesi halinde sona eriyor. Yönetim kayyımlığı, kayyımın atanmasını gerektiren sebebin ortadan kalkması veya kayyımın görevden alınmasıyla sona eriyor.


Yasal danışmanlık, vesayetin kaldırılmasına ilişkin hükümler uyarınca vesayet makamının kararıyla sona eriyor.


Atamanın ilân edilmiş olması veya vesayet makamının gerekli görmesi hâllerinde, kayyımlığın sona erdiği de ilân olunuyor. Kayyum hangi hallerde atanır?


Kayyumun hangi hallerde atandığına ilişkin esaslar, Medeni Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kayyımlığı gerektiren haller

I. Temsil

MADDE 426.- Vesayet makamı, aşağıda yazılı olan veya kanunda gösterilen diğer hâllerde ilgilisinin isteği üzerine veya re'sen temsil kayyımı atar:

1. Ergin bir kişi, hastalığı,...