20 / 05 / 2024

kazancı köprüsü bergama

kazancı köprüsü bergama

İzmir Bergama'da Helenistik dönemden kalma Kazancı Köprüsü 1842 yılında büyük sel felaketiyle sular altında kaldı. Bergama Belediyesi Kazancı Köprüsü'nü tekrar hayata geçirmek için kolları sıvadı..

Bergama Yeni Kestel Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Bergama Belediyesi'nin projelendirdiği Kestel Köprüsü’nün yapımına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Üst Yapı Şube Müdürlüğü’nce başlanıldı.

Akyazı Bedil Kazancı Köprüsü tamamlandı!

Bedil Kazancı Köprüsü’nde çalışmaların tamamlandığını ve güzergahın trafik geçişlerine açıldığını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Bedil Kazancı Köprüsü, Akyazı-Kuzuluk geçişleri için önemli bir alternatif olma özelliği taşıyor" dedi

İzmit Körfez Köprüsü viyadüğü 5 Temmuz'da bitecek!

İzmit Körfez Köprüsü Müdürü Özcan Başkazancı, yaptığı açıklamada, güney yaklaşım viyadüğünün Gebze-İzmir Otoyolu'nun önemli parçalarından biri olduğunu, Nisan 2013te imalatına başlanan viyadüğün ana yapısının 5 Temmuz Pazar günü tamamlanacağını söyledi.

İzmit Körfez Köprüsü Eylül'de tamamlanacak!

İzmit Körfez Köprüsü güney yaklaşım viyadüğünün en ağır parçası olan tabliyenin yerleştirilme işlemine başlandı. NÖMAYG Anonim Ortaklığı Proje Müdürü Özcan Başkazancı, projenin Eylül'de bitirileceğini söyledi.

Bodrum Köprüsü'nü kurtaracak çevreyolu proje aşamasında!

Bergama'da üzerinden ağır tonajlı TIR'ların geçmesi nedeniyle tehlikede olan 2 bin yıllık Bodrum Köprüsü için adım atıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Yeni Asır'ın gündeme getirdiği köprüyü rahatlatmak için proje hazırlandığını açıkladı

Tarihi Bodrum Köprüsü çökme tehlikesi ile karşı karşıya!

Bergama'da, 2 bin yıl önce Roma İmparatoru Adrianus tarafından inşa edilen ve Bergama Çayı üzerinden geçen Bodrum Köprüsü ve altındaki tüneller, 100 tonluk ağır tonajlı TIR ve kamyonlar nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün yüzde 30'u tamamlandı!

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün yüzde 30'u tamamlandı. Köprü hizmete girdiğinde 1.5 saatlik ulaşım süreci 6 dakikaya inecek. 24 saat kesintisiz çalışılan proje bittiğinde yılda yaklaşık 640 milyon dolar işletme kazancı sağlayacak...

Kazancı Köprüsü gün ışığına çıkıyor!

İzmir Bergama'da Helenistik dönemden kalma Kazancı Köprüsü 1842 yılında büyük sel felaketiyle sular altında kaldı. Bergama Belediyesi Kazancı Köprüsü'nü tekrar hayata geçirmek için kolları sıvadı..

Eski Galata Köprüsü trafiğe destek olmak için açılıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan onarım çalışmaları yüzünden trafikte sıkıntılı günler geçiren İstanbullular için eski Galata köprüsü 10 Temmuz'da araç trafiğine tekrar açılacak

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü işkencesinin faturası 144 milyon TL!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yakıt ve iş kaybına ticari gecikme cezaları da eklenince 3 aylık fatura ağır oldu

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi bakım çalışmaları bugün başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi bakım çalışmaları bugün başlayıp, 17 Eylül tarihinde tamamlanacak

TUSKON, Rusya ve Ukrayna inşaat firmalarıyla Dünya Ticaret Köprüsü'nde buluşturdu!

TUSKON'un düzenlediği “Dünya Ticaret Köprüsü 2012” programında 3 bin işadamı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi

3.Köprü'yü Normandiya Köprüsü'nün tasarımcısı Michel Virlogeux yapacak!

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) Kesimi'nin ihalesini İçtaş-Astaldi ortaklığı kazandı

kazancı köprüsü bergama Haberi

kazancı köprüsü bergama

1842 yılında meydana gelen büyük sel felaketiyle sular altında kaldı. Tarihi köprü yerini yıkıntılara bıraksa da adı bugünün Bergama'sında bir efsane olarak anıldı. 


Bergama Belediyesi şimdi, o büyük tarihi mirasına yeniden can vermek için kolları sıvadı. Belediye'nin koordinasyonunda yürütülecek çalışmalar kapsamında Kazancı Köprüsü, ortaya çıkarılarak Bergamalılar ile buluşacak. 


Proje için ilk adım atıldı. Alandaki kazı çalışmaları tamamlandı. Alman Arkeoloji Enstitüsü Mimarları da Rolöve yani belgeleme işlemlerine başladı. 


Şimdi gözler, İzmir 2 Nolu Koruma Kurulu'nda. Zira Kazancı Köprüsü'nün bulunduğu bölgenin "Arkeolojik Saha" olarak nitelenmesinden dolayı projenin hayata geçebilmesi için kurulun onayı gerekiyor. 


Projenin ikinci ayağı ise Selinos Deresi'nin ıslahı. 1.5 km uzunluğundaki Selinos, Tekke Boğazı mevkiinden başlayıp Üç Kemer Köprüsü altına kadar uzanıyor. 


Çalışmalar kapsamında ilk olarak dere temizlenecek. Ardından da bölgedeki yapıları ve sokakları...