03 / 05 / 2024

kazı yapma izni nereden alınır

kazı yapma izni nereden alınır

Kazı yapma izni nasıl alınır? Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar hangi hükümlere tabi tutuluyor? Kazı izninde usul nasıl oluyor? İzinsiz yapılan kazıların cezası nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

Tuzla Piyade Okulu'na dev şehir parkı yapılacak!

Tuzla Piyade Okulu'nun da bulunduğu askeri alan için imar planı değişikliği yapıldı. Askeri alanın bir bölümüne 'günü birlik tesis' yapma izni verilirken, 58 bin metrekaresi ise 'Park Alanı' olacak.

Köyde inşaat izni alınır mı?

Köy alanları ile ilgili imar koşulları, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile açıklanıyor. Peki, yönetmelik gereğince köyde inşaat izni alınır mı? Köyde ev yapma izni nereden alınır?

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Birçok inşaat firmasının iştahını kabartan ve Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan araziyi şehir parkı yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre arazilere de imar izni vermiyor.

İzmir'deki kat yüksekliğine Mimarlar Odası'ndan dava!

Mimarlar Odası, Kordon'da 10 metre daha yüksek bina yapma izni" diye bilinen ve Büyükşehir'in, artırılan kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı

Arsaya ev yapma izni nasıl alınır?

Ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, arsaya ev yapma izni nasıl alınır? İnşaat ruhsatı alırken istenen belgeler nelerdir?

İzmir'de kış aylarında kazı yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince, acil ve zorunlu haller dışında Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yeni kazı izni verilmeyeceği açıklandı.

Sit alanı kazı cezası nedir?

Korunması gereken sit alanlarında taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına ait oluyor. Peki izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası nedir?

Köy sınırları içinde inşaat izni nasıl alınır?

Köy sınırları içinde inşaat izni şartları, plansız alanlar tip imar yönetmeliğinde açıklanıyor. Köy sınırları içinde inşaat izni nasıl alınır? İşte köy sınırlarında inşaat yapma koşulları...

Köy sınırlarında inşaat izni nasıl alınır?

Köylerde yapılacak kimi yapılar için inşaat izni alınması gerekmiyor. Peki hangi yapılar için nereden inşaat izni alınması gerekiyor? Köy sınırlarında inşaat izni nasıl alınır? İşte köylerde inşaat yapma şartları...

Tarlaya ev yapılır mı?

İmar hukuku gereğince ev, ancak imarlı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Buna karşın, "imarsız arsa" olarak da nitelendirilen tarlaya ev yapılır mı? Tarlaya ev yapma izni nasıl alınır?

kazı yapma izni nereden alınır Haberi

kazı yapma izni nereden alınır

Kazı yapma izni nasıl alınır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu hükümlerine tabi, taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir.


Bilimsel ve mali yeterliği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca takdir ve kabul olunan Türk ve yabancı heyet ve kurumlara araştırma izni, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından; sondaj ve kazı yapma izni Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teklifi üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ile verilir, Kültür ve Turizm Bakanlığı elemanları veya bu Bakanlıkça görevlendirilecek Türk bilim adamları tarafından yapılacak araştırma, sondaj ve kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iznine bağlıdır. Askeri yasak bölgelerde yapılacak araştırma, sondaj ve kazı için gerekli ruhsatname, Genelkurmay Başkanlığının iznini müteakip, sözü geçen heyet ve kurumların göstereceği...