03 / 10 / 2024

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 27 Haziran 2015 tarihinde 29399 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Katma Değer Vergisi uygulamalarında yapılan düzenlemeler..

Milli Emlak’tan hem Antalya hem de Bursa'da arsa fırsatı! KDV’den muaf ve konut alanı imarlı arsalar satışa çıkıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Antalya ve Bursa’da yer alan konut imarlı arsaları satışa çıkardı. KDV’den muaf arsaların satış ihaleleri 9 Ekim ve 23 Ekim’de yapılacak.

Milli Emlak'tan Ekim 2024 müjdesi! Bursa ve Muğla’da KDV'den muaf arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bursa ve Muğla’da yer alan arazileri satışa çıkardı. KDV’den muaf şekilde satışa çıkarılan arazilerin satış ihaleleri 25 Ekim ve 31 Ekim’de yapılacak.

Milli Emlak’tan yeni fırsat! Ankara ve Bolu’da KDV’den muaf araziler satışa çıktı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan araziler Ankara ve Bolu’da yer alıyor. İhale tarihleri 3 Ekim olarak açıklanan araziler KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Milli Emlak, Ankara ve bir şehirde daha KDV'den muaf arazi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Bolu’da yer alan arazileri satışa çıkardı. KDV’den muaf şekilde satışa çıkarılan arazilerin satış ihaleleri 3 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Milli Emlak’tan son dakika Eylül 2024 fırsatı! İki şehirde KDV’den muaf arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Amasya ve Bolu’da yer alan arazileri satışa çıkardı. KDV’den muaf olarak satışa çıkan arazilerin satış ihaleleri 12 Eylül ve 17 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak’tan Ordu ve Samsun’da KDV’den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ordu ve Samsun’da yer alan arazileri KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 150 bin TL ve 800 bin TL olarak açıklandı.

Milli Emlak’tan Tekirdağ ve Konya’da KDV’den muaf arsa fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Tekirdağ ve Konya’da yer alan arsaları KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 9 Eylül ve 24 Eylül’de yapılacak.

Milli Emlak’tan Eskişehir ve Muğla’da satılık arsalar! İki büyükşehirde KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Muğla’da yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. KDV'den muaf şekilde satışa çıkarılan arsaların satış ihaleleri 16 Eylül ve 20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak’tan Eylül 2024 müjdesi! Hem Tekirdağ hem de Zonguldak’ta KDV’den muaf arsalar satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Tekirdağ Çorlu ve Zonguldak Devrek’te yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. KDV’den muaf şekilde satışa çıkarılan arsaların satış ihaleleri 9 Eylül ve 18 Eylül’de yapılacak.

Milli Emlak’tan Balıkesir ve Manisa’da KDV’den muaf araziler! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir ve Manisa’da yer alan arazileri KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin muhammen bedeleri 450 bin TL ve 800 bin TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan 4 çeyrek altın fiyatına KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karaman ve Konya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. KDV'den muaf şekilde satışa çıkarılan arazilerin satış ihaleleri 21 Ağustos ve 22 Ağustos'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan Çanakkale ve Edirne'de KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çanakkale ve Edirne'de yer alan araziler için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu araziler KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Milli Emlak'tan hem Antalya hem de Balıkesir'de KDV'den muaf arsalar!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Antalya ve Balıkesir'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf arsaların satış ihaleleri 30 Temmuz ve 22 Ağustos'ta yapılacak. 

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği Haberi

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği!

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 27 Haziran 2015 tarihinde 29399 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Katma Değer Vergisi uygulamalarınde yapılan düzenlemeler şu şekilde sıralanıyor:


TEBLİĞ


Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:


KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 3)


27/3/2015 tarihli ve 6637 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununa eklenen geçici 34 üncü maddenin Maliye Bakanlığına verdiği yetki çerçevesinde, 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinin (II/E) bölümünün sonuna başlığıyla birlikte aşağıdaki metin eklenmiştir.


“6. Milletlerarası Andlaşma Hükümleri Çerçevesinde KDV’den İstisna Edilmiş Olan Transit Petrol Boru Hattı Projelerinin İnşa ve Modernizasyonuna İlişkin...