25 / 07 / 2024

KDV iade talepleri

KDV iade talepleri

7104 sayılı yasa cuma günkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Genel Kurul'da yapılan görüşmeler sırasında, devreden KDV'nin iadesi tasarıdan çıkarılmıştı. Ancak 7104 sayılı yasada KDV ve gelir vergisi yasalarında yapılan bazı önemli değişiklikler var.

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.

KDV'de yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı

KDV, mükelleflerin 1 Şubat 2023'ten itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin lira oldu. İşte tüm detaylar...

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

Prefabrik yapı ile konteynerlerin indirimli orana tabi teslimlerinden kaynaklanan KDV iade alacağı, senesi içinde ve nakden geri verilebilecek. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında KDV iade sorunu çözüldü!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorunu çözüldü' başlıklı yazısı...

Turistler AVM'lere can simidi oldu!

Son iki yıldır zor günler geçiren perakende sektörüne "tax free" (KDV iade) satışları can simidi oldu. 2019 yılı tax free satışları Türkiye'de yüzde 28 büyüme gösterdi. Yabancıları çekmek için stratejiler geliştiren AVM'ler, 2020 yılına daha büyük hedeflerle girdi...

Konut alırken fazla KDV ödeyene iade yok!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 2016 yılında konutlarda yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 8’e indirilmesi nedeniyle inşaat şirketleriyle davalık olan çok sayıda tüketiciyi ilgilendiren bir karar verdi...

İmalat sanayindeki inşaat harcamalarında KDV iadesi devam edecek!

İmalat sanayisi yatırımlarındaki inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV'nin iade uygulaması 2019 yılında da sürecek...

İnşaatta KDV netleştirildi!

İş dünyası, Katma Değer Vergisi (KDV) işlemlerinde iade ve birikmiş sorunlarda radikal değişikler getirecek olan Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan 25 maddelik kanun tasarısı onay bekliyor.

Arsadaki KDV muafiyeti konut fiyatını düşürür!

Milyarlarca liralık KDV iadesinin ekonomiye dönmesi inşaat ve yan sanayi sektörlerini etkileyecek gibi görünüyor. Müteahhitler ise iade ile gelecek paraların yeni projelere dönüşeceğini belirtiyorlar. 

Mobilyada KDV indirimi talepleri artırdı!

Mobilyada KDV'nin 3 ay boyunca yüzde 18'den 8'e düşürülmesi sektörde hareketliliğe neden oldu. Hareketlilik istihdamada yansıdı. Satışlar yüzde 30 arttı.

Konut fiyatlarına KDV katkısı!

Bu yıl KDV indirimi ve damga vergisinin sıfırlanmasının yanında inşaat şirketlerinin KDV iade alımları da hızlandı. KDV'deki bu düzenlemelerin konut fiyatlarında maliyetleri azaltacağı ve fiyatlarda indirim sağlayacağı düşünülüyor.

Konutta KDV'de jet iade dönemi!

Dün yayınlanan KDV Tebliği ile konut sektörlerinde faaliyet gösteren mükellefler ile ihracatçıları yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Maliye Bakanı Ağbal, "Yüzde 120 oranında banka teminat mektubu veren mükellefler, KDV iadelerini en geç 5 iş günü içinde alabilecek" dedi.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan KDV tebliği gereğince, 150 metrekarenin altındaki konutun inşasında kullanılan kombi, cam balkon, duş teknesi, duşakabin, küvet, mutfak dolabı, evye, batarya, duş başlığı, panel radyatör gibi eşyalara ilişkin yüklenilen KDV iade hesabına dahil edilecek..

KDV iade talepleri Haberi

KDV iade talepleri

Katma Değer Vergisi Kanunu'nda köklü değişiklikler içeren, "KDV reformu" olarak da anılan yasa tasarısı şubat sonunda Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu. Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında bazı düzenlemeleri yasa metninden çıkarılarak kabul edilen 7104 sayılı yasa, 6 Nisan günkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Açıklandığı günden itibaren büyük beklentiler yaratan yasanın hiç kuşkusuz en önemli bölümü devreden KDV'lerin iadesine imkan tanıyan düzenlemelerdi. Biz de bu hafta, Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında tasarıdan çıkarılan hükümlerden başlamak üzere, KDV ve gelir vergisi yasalarında yapılan bazı önemli değişikliklere Ekonomist Dergisi değindi.

DEVREDEN KDV İADE EDİLMİYOR

KDV yasasında ihracat başta olmak üzere bazı özel durumlar hariç devreden KDV'nin iade edilemeyeceğine ilişkin hüküm bulunuyor. Bir nevi devletten alacak niteliğinde olan devreden KDV'nin toplam tutarının 160 milyar lira civarında olduğu söyleniyor.

Meclise sunulan yasa tasarısında...