05 / 05 / 2024

KDV iadesi işlemleri

KDV iadesi işlemleri

Katma Değer Vergisi Kanunu ve ilgili tebliğleri gereğince KDV iadesi yapılabiliyor. Peki, KDV iadesi hangi koşullarda mümkün oluyor? Konut satışlarında KDV iadesi mümkün mü? KDV iadesi hangi konut satışlarında yapılır?

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.

Topraktan ev alanlara KDV iadesi ve indirimi!

Topraktan ev alanlar KDV iadesi ve indiriminden yararlanabiliyor. Lüks konutlar için uygulanan KDV oranı şartları artık değişti ve yüzde 8 olarak uygulanıyor.

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi!

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 5 Mayıs'ta yürürlüğe giren uygulama 31 Ekim'e kadar devam edecek. 

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

Her yıl 38 milyar lira KDV iadesi yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 120 oranında banka teminat mektubu veren mükelleflerin, KDV iadelerinin 5 gün içinde alınması gerektiğini söyledi. Ağbal, her yıl yüksek tutarlarda KDV iadesi yaptıkları belirtti.

Konutta KDV iadesi bilmecesi çözüldü!

Konutta KDV iadesine ilişkin tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile konut tesliminden önce fatura düzenleyenlerin KDV iadesi talep edip edemeyeceği belli oldu..

Teşvik belgeli yatırımlar, 6 ayda bir KDV iadesi alabilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Getirdiğimiz sistemle, teşvik belgeli yatırımın, sabit sermaye tutarı eğer 50 milyon lirasının üzerindeyse bu teşvik belgesi kapsamında yapılacak inşaat işlerinde 6 ayda bir KDV iadesi alabilecek." dedi.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

Bankalar Birliği'nden konutta KDV iadesi açıklaması!

TBB: "Bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak KDV iadesi alabilecekleri yönündeki yorum ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır" şeklinde açıklamada bulundu.

Konut kredisi kullanan KDV iadesi alamayacak!

Vatandaşların konut almak için kullandığı kredilerde KDV iadesinin bulunmadığı ortaya çıktı. 150 metrekare ve üstü evlerin satın alınmasında ödenen yüzde 18 KDV'nin yüzde 8'e indirilmesi ve müteahhitlere yönelik KDV iadesi sektörde bilgi kirliliğine neden oldu.

KDV iadesi işlemleri Haberi

KDV iadesi işlemleri

Konut satışlarında KDV iadesi!

Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili uygulamalar Katma Değer Vergisi Kanunu ve Kanuna bağlı olarak Maliye tarafından yayımlanan sirküler ve tebliğler kapsamında açıklanıyor. Peki KDV iadesi hangi koşullarda mümkün oluyor? Konut satışlarında KDV iadesi mümkün mü? KDV iadesi hangi konut satışlarında yapılır?


KDV iadelerine ilişkin esaslar; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 29/2. maddesinde şu şekilde açıklanıyor:


“Bir vergilendirme döneminde indirilecek KDV toplamı, mükellefin vergiye tabi işlemleri dolayısıyla hesaplanan KDV toplamından fazla olduğu takdirde, aradaki fark sonraki dönemlere devrolunur ve iade edilmez. 


Şu kadar ki, 28. madde uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından vergi nispeti indirilen teslim ve hizmetlerle ilgili olup teslim ve hizmetin gerçekleştiği vergilendirme döneminde indirilemeyen ve tutarı Bakanlar Kurulu’nca tespit edilecek sınırı asan vergi, bu mükelleflerin vergi ve...