05 / 05 / 2024

kdv indirimi süresi 2018

kdv indirimi süresi 2018

Konutta 31 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen 3 fırsat için süre 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. İşte konutta süresi uzatılan o 3 fırsat...

İnşaat patronları tapu harcı ve KDV indirimini değerlendirdi!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri konutta KDV ve tapu harçlarındaki indirim süresinin uzatılması hakkında değerlendirme bulundu...

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

KDV istisnasının ayrıntıları açıklandı! Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı!

Teşvik belgesi kapsamındaki bazı yatırımlara ilişkin KDV istisnasının ayrıntıları belli oldu. Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı. İşte detaylar...

KDV indirimi sonrası markete gidecekler dikkat, etiketi görünce donup kalmayın! 25 TL'lik ürünü bir günde 40 TL yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 8'lik KDV indirimi açıklamasından sonra fırsatçılar da iş başına geçti. Marketlerde indirimden önce 25 TL'ye satılan sıvı bulaşık deterjanının 40 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Bu duruma tanık olan vatandaşlar, yapılanlara isyan etti.

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı son buldu. Toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimi müjdesi verdi. İşte yeni KDV indirimlerinin tüm detayları...

Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları ne kadar düşecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatları ile ilgili milyonlarca kişinin beklediği müjde geldi. Peki akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi olacak mı? Benzin ve LPG fiyatları ne olacak? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

İnşaat sektöründen KDV indirimi talebi!

Demirin ton fiyatı yüzde 40 artışla 4 bin 250, çimento fiyatı da yüzde 15 artışla 380 TL oldu. Düşük faiz oranlarıyla canlanan sektör, demir ve çimento zammıyla yeniden zor bir sürece girdi. Sektör temsilcileri, KDV indirimi bekliyor.

Gayrimenkul sektörü tapu harcı ve KDV indirimi desteğini bekliyor!

Koronavirüs ile kontrollü olarak geçilecek normalleşme sürecinde toparlanma sürecine girebileceğinden bahseden Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Sektörümüz tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir” dedi.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Konutta KDV indirimi için son günler!

Gayrimenkul sektörünün desteklenmesi amacıyla 8 Mayıs'ta başlatılan KDV indirimi için sayılı günler kaldı. Fırsatı kaçırmak istemeyenlerin acele etmesi gerekiyor.

Konut ve iş yeri KDV indirimi için elinizi çabuk tutun!

Geçtiğimiz sene Ekim ayında sona eren konutta KDV indirimi uygulaması bu yıl 5 Mayıs ayında yeniden başlatıldı. Konut ve iş yeri KDV indirimi sektörde büyük etki yarattı. 

kdv indirimi süresi 2018 Haberi

kdv indirimi süresi 2018

Konut sektörünün desteklenmesi amacıyla sene başında arka arkaya 3 fırsat geldi. Söz konusu düzenlemeler 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların yoğun talepleri üzerine bu sürelerde uzatma kararı alındı.

1- Tapu harcı indirimi

İlk olarak tapu harçlarında indirim yapıldı. 5 Mayıs'ta yapılan bu indirime konut ve işyerleri dahil edilirken, arsa ve araziler dahil edilmesi.

Tapu harcı konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü. İndirim kapsamına kat irtifakı tesis edilmiş olanlar da karara dahil edildi. 

31 Ekim'de sona ermesi beklenen tapu harcı indirimi 1 Kasım itibariyle resmen uzatıldı. Tapu harcı indiriminde son gün 31 Aralık 2018 olarak belirlendi. 

Buna göre, satış değeri 300 bin TL olan bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere toplam 12 bin TL'lik harç...