03 / 05 / 2024

kdv oranları değiştimi

kdv oranları değiştimi

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV oranlarının aşağı çekilmesi için yürüttüğü çalışmanın sonuna gelindi. KDV indirimi doğrudan vatandaşın cebine yansırken, üretici, ticaret yapanların da rahat nefes almasını sağlayacak. İşte detaylar...

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerde yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV de yüzde 20'ye kadar çıkarıldığı kaydedildi.

Mevduat faizi oranları sorgulama 2024! Mevduat faizleri değişti! Hangi banka, ne kadar mevduat faizi veriyor?

Dün Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Banka 500 baz puan artırarak, mevduat faizlerini de değiştirdi. Mevduat faizleri değişti! Hangi banka, ne kadar mevduat faizi veriyor? Mevduat faizi oranları sorgulama 2024!

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) perşembe günkü PPK toplantısından sonra faiz ile ilgili bir müdahale yapılmazken, bankaların verdikleri kredi oranlarında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. 

Bankalar faiz oranlarını peş peşe değiştirdi! Hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

Yastık altında parası olan vatandaşların gündeminde yer alan mevduat faizleri yeniden değişti. Peki hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 

Şubat ayına girdiğimiz şu günlerde bankalar da konut kredisi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Peki hangi bankanın faiz oranı ne kadar oldu?

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Faiz oranları peş peşe değişti! 2 milyon TL konut kredisinin aylık ödeme miktarı ayyuka çıktı! Halkbank, Ziraat, Akbank

Merkez Bankası faiz kararı ardından konut kredisi faiz oranları tekrardan gündem oldu. Faiz oranları peş peşe değişti! 2 milyon TL konut kredisinin aylık ödeme miktarı ayyuka çıktı! İşte banka banka yeni faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Benzine 40 kuruş, motorine 38 kuruş, LPG'ye de 15 kuruş zam geliyor! Bu gece fiyatlar resmen değişiyor!

Akaryakıtta bu gece KDV zammı uygulanacak. Benzin, motorin ve LPG fiyatları bu gece peş peşe değişecek. İşte 9 Temmuz güncel BP, PO, Total, Shell, Opet akaryakıt fiyat listesi...

Bankalarda adeta büyük deprem! İhtiyaç kredisi faizleri de değişiyor! İşte banka banka son dakika faiz oranları!

Bankalarda adeta büyük deprem... İhtiyaç kredisi faizleri de değişiyor... İşte banka banka son dakika faiz oranları...

Bankaların faiz oranları sil baştan değişti! İşte banka banka en güncel faiz oranları!

İnsanların anlık nakit ihtiyaçları için banklar belirli faiz oranları ile beraber ihtiyaca yönelik kredi fırsatları sunuyor. Her bankada farklılık gösteren oranlar sil baştan değişti. Konut kredisinde yüzde 1.20, 2.15, 3,75 gibi oranlar varken, ihtiyaç kredisinde 1,89 seviyesinden başlıyor.

Garanti Bankası'ndan emeklilere mayıs ayı müjdesi geldi. Promosyon oranları değişti

Emeklilere yüksek oranda promosyon veren bankalar arasında yer alan Garanti Bankası'ndan emekli vatandaşlarımıza yönelik müjde geldi. Banka tarafından emekli vatandaşlarımıza verilen promosyon oranları değişti. İşte yeni promosyon oranları.

kdv oranları değiştimi Haberi

kdv oranları değiştimi

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV oranlarının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çok ses getireceğini söylediği yeni sistemde birkaç alternatif var.

A Haber'de yer alan habere göre; KDV sadeleştirme, istisna, indirim ve iade süreçleri ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Her şeyden önce, yüzde 18 KDV'nin düşürülmesine ve temel ihtiyaçlar üzerindeki verginin sıfırlanmasına odaklanılıyor.

Peki, KDV oranlarında yapılacak olan düzenleme ile hedeflenen ne? Hangi sektörde kdv oranları değişecek?

.

Gıda, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlar için KDV oranlarında yapılacak düzenleme ile fiyat etiketlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

Ayrıca meyve-sebzede tarladan çıkış ile perakende satış arasındaki oran dengesizliğinin giderilmesi hedeflenmektedir. Bunu ortadan kaldırmak için toptan eşya, perakende ve hizmet tesliminde tek oranlı KDV uygulanması planlanmaktadır.

Mevcut uygulamada sahadan çıkışta %1 KDV, perakende satışlarda ise...