05 / 05 / 2024

kdv tebliğ 2017

kdv tebliğ 2017

Dün yayınlanan KDV Tebliği ile konut sektörlerinde faaliyet gösteren mükellefler ile ihracatçıları yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Maliye Bakanı Ağbal, "Yüzde 120 oranında banka teminat mektubu veren mükellefler, KDV iadelerini en geç 5 iş günü içinde alabilecek" dedi.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

Konut alımlarındaki KDV istisnası genişletildi!

KDV genel uygulama tebliğinde döviz olarak ülkeye getirilen konut ve iş yeri teslimleri ile ulusal güvenlik amaçlı teslim ve hizmetlerde istisna uygulamasında yeni düzenlemeler yapıldı. Düzenleme yürürlüğe girdi...

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği 2018!

KDV tebliğinde yapılan düzenlemeye göre, üniversitelere yapılacak bağışlarda, inşaat ruhsatı alınamaması halinde, KDV istisnası kapsamında alınacak mal ve hizmet listesinin onayında ruhsat yerine üniversitenin inşaatla ilgili sorumlu biriminin uygun görüşü aranacak...

Kamu idarelerine bağışlanan tesislerin inşasına KDV muafiyeti geldi!

KDV Tebliği'nde yapılan düzenlemeye göre, genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanan tesislerin inşasına KDV muafiyeti geldi..

KDV Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik 2018!

19 seri nolu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Okul kantinlerinin kiralanmasına KDV muafiyeti geldi!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile okul kantinlerinin kiralanmasına KDV muafiyeti geldi..

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Tebliğ kapsamında organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin inşasına ilişkin KDV istisnası getirilirken, arsa karşılığı inşaat işlerinde KDV tahsiline ilişkin açıklamalara

Arsa karşılığı inşaatlarda KDV düzenlemesi!

Arsa karşılığı inşaatlarda teslimde KDV'nin hangi durumlarda hangi oranda ödenmesi gerektiğine açıklık getirildi. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Yeşil GYO 2017'de 16.7 milyon TL satım işlemi yaptı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2017 yılında satım işlemlerinin toplamı 16 milyon 730 bin 871 TL+KDV...

Sinpaş GYO 2017'de 773.2 milyonluk satım işlemi yaptı!

Sinpaş GYO 2017'de toplamı 773 milyon 248 bin 836 TL + KDV  olan satım işlemi, 4 milyon 584 bin 915 TL + KDV kiralama işlemi yapıldı. 

kdv tebliğ 2017 Haberi

kdv tebliğ 2017

 Maliye Bakanı Naci Ağbal, yüzde 120 oranında banka teminat mektubu veren mükelleflerin, KDV iadelerini en geç 5 iş günü içinde alabileceğini belirterek, "Böylece, kontroller veya bazı eksiklikler nedeniyle iade sürecinin gereksiz yere uzamasının önüne geçilecek." dedi.


Bakan Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Resmi Gazete'de yayımlanan KDV Tebliği ile iletişim, konut, taşımacılık, imalat ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren mükellefler ile ihracatçıları yakından ilgilendiren düzenlemeler yaptıklarını söyledi.


Söz konusu düzenleme ile bürokratik işlemleri azalttıklarını ve KDV uygulamasında önemli kolaylıklar getirdiklerini vurgulayan Ağbal, iade süreçleriyle ilgili mükellefi rahatlatacak uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.


Her yıl yüksek tutarlarda KDV iadesi yaptıklarına işaret eden Ağbal, şunları kaydetti:

"2016 yılında yaklaşık 38 milyar lira KDV iadesi yaptık. Bu önemli bir rakam. Burada amacımız bir yandan haksız...