04 / 05 / 2024

KDV Tebliği 2018

KDV Tebliği 2018

19 seri nolu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kooperatiflerin Kuruluş Tebliği'nde değişiklik tebliği 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği 2018!

KDV tebliğinde yapılan düzenlemeye göre, üniversitelere yapılacak bağışlarda, inşaat ruhsatı alınamaması halinde, KDV istisnası kapsamında alınacak mal ve hizmet listesinin onayında ruhsat yerine üniversitenin inşaatla ilgili sorumlu biriminin uygun görüşü aranacak...

Gelir vergisi genel tebliği 2018!

Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No:303), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında ihtiyaç fazlası elektrik enerjisinin satışında esnaf muaflığının kapsamı genişletildi...

İmar barışı yönetmeliği 2018 tam metni!

İmar barışı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte imar barışı yönetmeliği 2018 tam metni....

Yapı işleri inşaat, makine ve elektrik tesisatı tebliği!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ kapsamında değişiklik yapıldı. Değişiklik tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018..

Kayaşehir TOKİ kura çekilişi 2018 sonuçları esas liste!

Kayaşehir TOKİ kura çekilişi 2018 sonuçları esas liste açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak. Proje kapsamında 605 adet daire bulunuyor.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Teknik Şartnameleri Tebliği 2018!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnamelerin Yayımlanması Hakkında Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

KİPTAŞ Silivri 3. Etap kura çekilişi 2018!

KİPTAŞ Silivri 3. Etap kura çekilişi 2018 detayları haberimizde yer alıyor. Hiç evi olmayan orta ve dar gelirlilere yönelik projede fiyatlar 195 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 383!

364 nolu Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Emlak vergisi bildirim örneği 2018!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi halinde değişiyor. Taşınmazın yeni sahibi emlak vergisi bildirimi vermekle mükellef oluyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2018..

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018!

Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilerek, mirasçılık belgesi istemi alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018..

Lojman talep dilekçesi örneği 2018!

Kamu çalışanları, devletin kamu lojman konutları için kurumlarına bir dilekçe ile müracaat edebiliyor. İşte lojman talep dilekçesi örneği 2018..

KDV Tebliği 2018 Haberi

KDV Tebliği 2018

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 19) bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Genel ve Özel Bütçeli Kamu İdarelerine, İl Özel İdarelerine, Belediyelere ve Köylere Bağışlanan Tesislerin İnşasına İlişkin İstisna getirildi.

Söz konusu istisnadan; genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanmak üzere bu idare ve kuruluşlarla protokol imzalamak suretiyle Tebliğin (II/B-15.1.1.) bölümünde sayılan tesisleri inşa eden/ettiren gerçek ve tüzel kişiler (kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu, kooperatif, dernek, vakıf ve benzerleri dahil), KDV mükellefi olup olmadığına bakılmaksızın faydalanacak.

TEBLİĞ

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ NO: 19)

MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (I/C) kısmının;

a) (2.1.3.3.3.1.),...