04 / 05 / 2024

KDV ve Damga Vergisi

KDV ve Damga Vergisi

Hükümetin aldığı kararı değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, “KDV ve Damga Vergisi’nden sonra tapu harcında yapılan düzenlemeler, sektörün 2017’ye yönelik moral ve motivasyonunu artırmıştır” dedi.

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni düzenleme zorunlu hale gelecek! 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt alanında usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi için 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başta KDV ve ÖTV olmak üzere yeni vergi artışları yapılması bekleniyor. Ayrıca, gayrimenkule de yeni vergi gelebileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

Akaryakıttaki vergilendirme sistemi sil baştan değişiyor! Fiyatlar daha da yükselecek! İşte yeni sistem...

Döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Son olarak KDV ve ÖTV oranın artırılmasının ardından yeni vergilendirme sistemi geliyor.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Antalya'da 409 arsa 24 ay vadeyle satışa çıktı! KDV ve tapu masrafından muaf arsaları kaçırmayın!

Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkarılacak. İşte detaylar...

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? Sürücüler bu rakamlara göz atın! İl il yeni fiyatlar!

Son olarak KDV ve ÖTV’de yapılan değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını yükseltti. Peki benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 18 Temmuz 2023 fiyat listesi…

O ilde KDV ve tapu harcından muaf imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milas Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Milas Dörttepe Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

KDV ve Damga Vergisi Haberi

KDV ve Damga Vergisi

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile şimdiye kadar binde 20 nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15'e düşürüldü. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, düzenlemelerin sektör için önemli olduğunu belirterek, bu kararın sektördeki büyümeye pozitif bir katkı sağlayacağını, ayrıca tapu harçlarındaki indirim ile konut alıcısının masraflarının düşeceğine dikkat çekti.

GAİMDER TALEPTE BULUNMUŞTU

Hükümetten talep ettikleri bir çok konuda adım atılmış olmasından dolayı ayrıca mutlu olduklarını belirten İbrahim Apa “Bu yılın başından itibaren gerek hükümet gerek Maliye Bakanlığı, sektörün hassas noktalarında çözüm talep ettiğimiz bir çok konuda adım attı ve gerekli düzenlemeleri yerine getirdi.  Sektör yeni yıla umutsuz girmişti ama yapılan bu düzenlemeler sektörün motivasyonunu artırdı” dedi.


Damga vergisinde yapılan düzenlemelerin de önemli olduğunu ifade...