16 / 05 / 2024

kdv ye tabi olmak

kdv ye tabi olmak

Posta Gazete Yazarı Ekrem Sarısu, müteahhidin arsa sahibine daire teslimi KDV'ye tabi mi diye soran okuyucusunun sorusunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Büyükçekmece Yeşilyaka Su'da yüzde 1 KDV avantajı!

Mesa ve Nurol ortaklığı ile hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinde yüzde 1 KDV avantajı sunuluyor. Projede 472 müstakil villa bulunuyor.

Yeşilyaka Su projesinde hemen teslimde yüzde 1 KDV avantajı!

Mesa ve Nurol’un imzasıyla hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinde hemen teslimde yüzde 1 KDV avantajı devam ediyor. Peki Yeşilyaka Su projesinde villa fiyatları ne kadar? 

Özel okullarda KDV tuzağı! 

Özel okulların velilerden talep ettiği KDV'ye ilişkin uzmanlardan uyarı geldi. Uzman isimler velileri bu konuda uyararak "Talep yasal değil ödeme yapmayın" dedi.

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

Yeşilyaka Su projesinin yeni etabı yüzde 1 KDV avantajıyla satışta! Yeni proje! 

Yeşilyaka Su projesinin son etabı yüzde 1 KDV avantajıyla satışa sunuldu. Peki Yeşilyaka Su projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

İnşaat demir fiyatlarına Temmuz dopingi! Fiyatlar tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ayında KDV'ye gelen zam demir fiyatlarını da vurdu. İnşaat demir fiyatları gelen zamların etkisi ile tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 10 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Milli Emlak'tan resmen Mayıs 2023 fırsatı geldi! 17 bin TL'ye KDV'den muaf arazi satacak! Kaçırmayın!

Milli Emlak Mayıs 2023 ihalelerini resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımladı. Milli Emlak şimdi de Amasya Suluova'da 17 bin TL'ye KDV'den muaf arazi satacak...

Türkiye'nin otomobiline ÖTV ayarı! İşte TOGG'un vergili ve vergisiz fiyatı

Yollara çıkması heyecanla beklenen Türkiye'nin otomobili TOGG için Elektrikli otoda indirimli ÖTV’ye tabi matrah artırıldı. Düşük ÖTV’ye bağlı matrah 700 bin TL'den 1.25 milyona çıktı. 

Milli Emlak'tan 56 bin 100 TL'ye hem imarlı hem de KDV'den muaf arsa fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 56 bin 100 TL'ye hem imarlı hem de KDV'den muaf arsa satacak. Bu fırsatı kaçırmayın...

Milli Emlak 97 bin 473 TL'ye imarlı arsa satıyor! KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 97 bin 473 TL'ye imarlı arsa satıyor. Konut alanı imarlı olarak belirtilen arsa KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Maaşlara artış, Doktorlara vergi, 2/B arazilerinin satışıyla ilgili yeni düzenleme! AK Parti'den bomba vergi paketi

AK Parti, TBMM'ye Hazine Taşınmazları ve KDV’ye ilişkin yeni teklif verdi. 41 maddeden oluşan teklife göre Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların üzerinde bulunduğu Hazine taşınmazlarının satışına ilişkin başvuru süresinin uzatılması ve peşin ödemelerde indirim yapılması öngörülüyor.

Reysaş GYO, Çayırova'daki deposunu 26.5 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Kocaeli Çayırova Akse Mahallesi'ndeki 45 bin 882 metrekarelik depolama alanı CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.'ye 1 seneliğine 26 milyon 500 bin + KDV bedelle kiraya verildi. 

kdv ye tabi olmak Haberi

kdv ye tabi olmak


Arsamızı kat karşılığı müteahhide vereceğiz. Müteahhitle görüşmelerimiz sonlanmak üzere. İnşaat tamamlanıp da müteahhit daireleri arsa sahibi olarak bizlere verdiğinde, KDV doğar mı? Doğarsa bu vergiyi kimin ödemesi gerekiyor? 



Kat karşılığı inşaat işlerinde arsa sahiplerinin müteahhide arsa teslimi ve müteahhit tarafından arsa karşılığı olarak inşa edilerek arsa sahiplerine konut (veya işyeri) teslimi olmak üzere iki ayrı teslimi bulunmaktadır: 


Sizin gibi arsa sahibi gerçek kişülerin müteahhide inşaat yapmak üzere arsa teslimi KDV’ye tabi değil. Ancak müteahhidin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak yaptığı konut (veya işyeri) teslimleri KDV’ye tabi tutulacak. Müteahhidin inşaat bitiminde arsa sahiplerine teslim edeceği konut (veya işyeri) için KDV hesaplayıp beyan etmesi gerekiyor. Ancak kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, üretilen konut (veya işyeri) teslimlerinde hesaplanan KDV’nin arsa sahiplerinden tahsil edilmeyeceği ve müteahhit...