04 / 10 / 2024

kefalet sözleşmesinde eş rızası kalktı mı

kefalet sözleşmesinde eş rızası kalktı mı

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşmeye deniyor. Peki, kefalet sözleşmesinde eşin rızası aranır mı?

Projeden ev alacaklar dikkat! 10 maddede gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde olması gerekenler!

Bir konut projesinden ya da temelden ev satın almak bazı riskleri de beraberinde getiriyor.  İnşaat ve Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Barış Mükyen, proje esnasında veya temelden daire satın alırken gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde nelere yer verilmesi gerektiğini anlattı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde kritik detay! İnşaat gecikmelerinde tazminat talep edilebilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan ve müteahhitin arsa sahibine belirli bir bölümünü inşa ettiği yapının karşılığında verdiği sözleşmeye deniliyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahibinin hakları neler? 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahipleri dikkat! Alacak devri yazılı olmalı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi  müteahhit ile arsa sahibi/sahipleri arasında yapılıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahipleri neye dikkat etmeli? Avukatlar arsa sahiplerin uyarıyor...

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'e geçmesi kiraları etkileyecek: Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecek!

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet yapılması, kiralık konut piyasasını her açıdan etkileyecek. Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecekken, haksız artışlar da engellenmiş olacak. İşte detaylar...

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu durumun kira anlaşmazlıklarında süreyi kısaltacağını söyleyen Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, e-devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargıyı hızlandıracağını belirtti.

Kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde sizleri neler bekliyor?

Kira sözleşmeleri, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşmeye deniliyor. Peki kira sözleşmesinde hangi maddeler yer alıyor? Kiracılar dikkat...

Kira sözleşmesinde bu detaya dikkat! Kira geliriniz bir anda düşebilir!

Hukuk teknikeri Yankı Büyüksezer'den milyonlarca konut sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik bir uyarı geldi. Kira sözleşmesinde bu detayı gözden kaçıranların kira gelirleri bir anda düşebilir.

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

700 bin işçinin toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Başkan Atalay’dan peş peşe açıklamalar!

Kamu işçilerinin maaş zammı kapsamında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son viraja girildi. Belirlenecek rakam sonrasında işçilerin bir kısmı ocak ayında, diğerleri ise martta ödemeleri alacak.

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

kefalet sözleşmesinde eş rızası kalktı mı Haberi

kefalet sözleşmesinde eş rızası kalktı mı

Kefalet sözleşmesi eşin rızası!

Kefalet sözleşmeleri, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Ancak, gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabiliyor.


Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Borçlar Kanunu madde 584 gereğince kefalet sözleşmeleri için eş rızası gerekiyor:  Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir; bu rızanın sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç kurulması anında verilmiş olması şarttır.


Kefalet sözleşmesinde sonradan yapılan ve kefilin sorumlu olacağı miktarın artmasına veya adi kefaletin müteselsil kefalete dönüşmesine ya da kefil yararına olan güvencelerin önemli ölçüde...