29 / 04 / 2024

kefilli kirada damga vergisi hesaplama

kefilli kirada damga vergisi hesaplama

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..

Kirada damga vergisini kim öder?

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi, damga vergisi oluyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için de bu vergi ödeniyor. Peki, kirada damga vergisini kim öder?

Kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi yapılan kira anlaşmasına istinaden, kiracı ile mal sahibi arasında imzalanabildiği gibi noterde de imzalanabiliyor. Noterde imzalanan sözleşmeler için damga vergisi ödeniyor. Peki, kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kirada damga vergisi nedir?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi oluyor. Peki, kirada damga vergisi nedir? Damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesinde kefalet damga vergisi!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Kira sözleşmesi için de ödeniyor. Peki, kefilli kira sözleşmelerinde ne olur? Kira sözleşmesinde kefalet damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kirada emsal bedel nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında elde edilen aylık gelirin düşük olması halinde ya da hiç kira bedeli olmaması halinde emsal kira bedeli uygulanıyor. Peki, kirada emsal bedel nedir? Nasıl hesaplanır?

Kirada çekilmezlik hali nedir?

Kirada çekilmezlik hali, olağanüstü fesih sebepleri arasında yer alıyor. Peki, kirada çekilmezlik hali nedir? Kirada tarafların çekilmezlik hali sebebiyle kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Salih Bezci: AVM’ler ekonomiye damga vurdu!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Alışveriş Merkezleri’nin Türkiye’ye çağ atlatan projeler olduğunu belirterek, “Ankara ve İstanbul’daki AVM’ler son 10 yılda ekonomiye adeta damga vurdu” dedi.

Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Taşınmaz kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi bazı durumlarda damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanır? Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

kefilli kirada damga vergisi hesaplama Haberi

kefilli kirada damga vergisi hesaplama

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşme taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor.


Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi oluyor.


Kirada damga vergisi 2015 oranı binde 1,89 olarak tespit edildi. Kirada sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden Binde 1,89 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. 


Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Kefilli kirada damga vergisi oranı nasıl hesaplanır?


Kefilli kirada damga vergisi..

Kiracı ve kiralayan yanında "adi kefil" veya "müteselsil kefil", "müşterek borçlu ve müteselsil kefil" olarak kefil imzasını içermesi halinde, Kanuna ekli...