06 / 05 / 2024

Kelebekler Vadisi Projesi ne zaman tamamlanacak

Kelebekler Vadisi Projesi ne zaman tamamlanacak

50 milyon dolar yatırımla Konya Selçuklu’da inşaatına başlanan Kelebekler Vadisi tamamlandığında yılda 1 milyon turist çekecek. Bir müzenin de yer alacağı merkez, 10 bin kelebeği buluşturacak...

Filyos Vadisi Projesi meclis gündeminde!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi mecliste!

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Vadisi Projesi TBMM'de!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sular Vadisi projesi atıl hale geldi!

Bursa Yeni Mahalle'de inşa edilen Sular Vadisi projesi kaderine terk edildi. Atıl vaziyette olan milyonluk projenin birçok yerinde kırılmalar oluştu. 

Kelebekler Vadisi'ne kesin koruma kararı!

Muğla İli, Fethiye İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kelebekler Vadisi Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

18 soruda Düşler Vadisi projesi!

Düşler Vadisi projesi Yılmaz İnşaat tarafından İstanbul Anadolu Yakası Beykoz'da hayata geçiriliyor. Ön talep toplanan proje 1550 villadan meydana geliyor. İşte 18 soruda Düşler Vadisi projesi...

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi projesi!

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi projesi hakkında detaylar henüz tam olarak netleşmedi. Emlak Konut GYO güvencesiyle yükselecek projede ön talepler toplanıyor.

Çankırı'ya Spor Vadisi Projesi müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çankırı Belediyesi’nin şehrin sosyal ve sportif alan ihtiyacını tamamen karşılayacak olan çok fonksiyonlu spor alanları ve sosyal donatıları ile bölgenin en cazip merkezi olacak Spor Vadisi Projesi’nin müjdesini verdi.

İttifak Holding “Çalışanlarına Özel Konut Projesi” Yapıyor!

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Tahir Atila, çalışanlarına özel yapacakları konut projesi yapacaklarını söyledi. Proje, Konya’nın en güzel yerlerinden olan Kelebekler Vadisi’nin hemen yanı başında yer alıyor..

Şanlıurfa GAP Vadisi Projesi 2. etabın temeli atıldı!

Şanlıurfa GAP Vadisi Projesi 2. etabın temeli atıldı. Şanlıurfa GAP Vadisi Projesi'nin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Filyos Vadisi Projesi doğal hayatı nasıl etkileyecek?

Filyos Deltası’nda, liman inşaatı çalışmalarına başlandı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Filyos Limanı yapımını da kapsayan Filyos Vadisi Projesi ile bölgedeki doğal hayatın geri dönüşü olmayacak şekilde zarar göreceğine dikkat çekti

Kelebekler Vadisi tescilendi!

Muğla Fethiye'de bulunan Kelebekler Vadisi tescillendi. Beypazarı’na 5 kilometre mesafede bulunan Kelebekler Vadisi Türkiye’nin 205’inci tabiat parkı olarak tescillendi.

Kelebekler Vadisi Projesi ne zaman tamamlanacak Haberi

Kelebekler Vadisi Projesi ne zaman tamamlanacak

50 milyon dolar yatırımla Konya Selçuklu’da inşaatına başlanan Kelebekler Vadisi tamamlandığında yılda 1 milyon turist çekecek. Bir müzenin de yer alacağı merkez, 10 bin kelebeği buluşturacak.


Konya Selçuklu’da 385 bin metrekare alanda kurulan Kelebekler Vadisi, toplam 50 milyon dolara mal olacak. Belediye tüm harcamaları özkaynaklarından karşılayacak. Bu özel tesis Şeb-i Aruz törenlerinin yapıldığı 17 Aralık 2014’te hizmete açılacak. Kelebekler Vadisi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacak. 


Projenin dünyanın en ilginç ekolojik çalışmaları arasında gösterildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şu bilgileri verdi:


Doğal ortam yaratılıyor


“Kelebeklerin yaşadığı tropik iklim şartlarını Konya’da oluşturarak yerli ve yabancı turistlere daha önce yaşamadıkları bir deneyim...