04 / 05 / 2024

Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı

Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı

Muğla Fethiye'de bulunan Kelebekler Vadisi tescillendi. Beypazarı’na 5 kilometre mesafede bulunan Kelebekler Vadisi Türkiye’nin 205’inci tabiat parkı olarak tescillendi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Kelebekler Vadisi'ne kesin koruma kararı!

Muğla İli, Fethiye İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kelebekler Vadisi Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İttifak Holding “Çalışanlarına Özel Konut Projesi” Yapıyor!

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Tahir Atila, çalışanlarına özel yapacakları konut projesi yapacaklarını söyledi. Proje, Konya’nın en güzel yerlerinden olan Kelebekler Vadisi’nin hemen yanı başında yer alıyor..

Selçuklu'nun yeni gözdesi: Selçuklu çiçek bahçesi!

Selçuklu Belediyesi tarafından Kelebekler Vadisi Parkı’na kazandırılan “Selçuklu Çiçek Bahçesi” yoğun ilgi görüyor. 9 türde 250 bin çiçeğin yer aldığı bahçe fotoğraf severler için görsel bir şölen sunuyor.

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü

Kelebekler Vadisi tescilendi!

Muğla Fethiye'de bulunan Kelebekler Vadisi tescillendi. Beypazarı’na 5 kilometre mesafede bulunan Kelebekler Vadisi Türkiye’nin 205’inci tabiat parkı olarak tescillendi.

Taşyaran Vadisi'ne tabiat parkı projesi!

Uşak'ta suyun kayalar üzerinde yüzlerce yılda oluşturduğu şekiller dolayısıyla yöre halkının Taşyaran Vadisi olarak adlandırdığı bölge, "Tabiat Parkı Projesi" çerçevesinde turizme kazandırılacak...

Soyak Yapı Kuzey Bahçeşehir Projesi!

Soyak Yapı Kuzey Bahçeşehir Projesi Kelebekler Vadisi Evleri'nin arka kısmında hayata geçirilecek. Ön tanıtımı Dubai Cityscape Global Fuarı'nda yapılacak olan proje 40 bloktan oluşuyor.

Bahçeşehir Yonca Villa Park fiyatları!

Bahçeşehir Yonca Villa Park fiyatları konutların konum ve alanlarına bağlı olarak değişiyor. Kelebekler Vadisi'nin karşısında hayata geçirilen proje Gül İnşaat imzası ile inşa ediliyor.

Taşyaran Vadisi'ne turizm yatırımı yapılacak!

Uşak Valisi Serdar Yavuz Uşak-İzmir karayolu istikametinde Yenişehir Köyü mevkiinde bir tabiat harikası olarak bilinen Taşyaran Vadisi'nde incelemelerde bulundu.

Kelebek Vadisi turistlerin yeni gözdesi olacak!

Tanıtım toplantısında konuşan Selçuklu Belediye Uğur İbrahim Başkanı Altay, "Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi, Konya'ya gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden biri olacak" dedi.

Kelebek Vadisi imara açılacak!

Muğla Valiliği, Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde balayı turizmi başlatmak için kollan sıvadı, ölüdeniz'e 7 km. uzaklıkta olan ve 350 metre yükseklikteki dağlarla çevrili vadide, 89 türde gece ve gündüz kelebeği yaşıyor.

Kelebek Vadisi imara mı açılacak?

MUĞLA Valiliği, Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde balayı turizmi başlatmak için kollan sıvadı, Ölüdeniz'e 7 km. uzaklıkta olan ve 350 metre yükseklikteki dağlarla çevrili vadide, 89 türde gece ve gündüz kelebeği yaşıyor.

Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı Haberi

Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Ankara Beypazarı'nda ilan ettiği Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı ile korunan alanlara yeni bir halka daha ekledi. Beypazarı ilçesine 5 kilometre mesafede yer alan ve önemli kelebek türleri ile aynı zamanda karaleylek ve bıyıklı doğan sayesinde önemli kuş alanı statüsüne sahip olan Kelebekler Vadisi Türkiye'nin 205'inci tabiat parkı olarak tescillendi.


4 AKBABA TÜRÜ VAR

Bin 770 dekar alana sahip olan Kelebekler Vadisi bilimsel açıdan örnek teşkil edecek ve ekosistem açısından oldukça zengin özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ankara' nın 9. tabiat parkı olarak ilan edilen alanın coğrafi yapısı ve ekolojik koşulları, Avrupa'da rastlanan dört akbaba (doğa çöpçüsü) türünün birlikte görülmesine yol açıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Türkiye'nin dört...