27 / 04 / 2024

kelepir yayla evleri

kelepir yayla evleri

Küresel ısınma sonucu giderek tahammül edilmez bir hal alan yaz sıcaklarından kaçmayı düşünüyorsanız Türkiye’nin yaylalarında 30’dan fazla satılık ev var. Fiyatları 35 bin lira ile 560 bin lira arasında değişiyor...

Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor!

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na 7 km ve Ankara'ya 107 km uzaklıkta çam ormanlarının içinde bulunan Restoran ve Konaklama Tesisleri olan, Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Pandemide taşınabilir yayla evlerine ilgi arttı!

Rize'de ahşap ustalığı işi yapan 60 yaşındaki Nesrullah Özdemir karavan tipi yayla ev üretimi yapıyor. Pandemide doğa ile iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar bu evleri tercih ediyor. 

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gümüşhane'deki yayla evleri görenleri şaşırtıyor!

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan yayla evleri görenleri şaşkına çeviriyor. Aynı renkte ve aynı mimari ile yan yana yapılan 6 yayla evini görenler otel sanıyor.

Mehmet Özhaseki'den imar barışı ve yayla evleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yayla ve yazlık evlerin imar barışı kapsamında olup olmadığıyla ilgili açıklamada bulundu. Özhaseki, imar barışı kanunun bütün ihtilafları gidereceğini söyledi.

Yayla evleri de imar barışı kapsamında!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaylacıların en büyük sorunu haline gelen yayla evlerinin yıkımı, uygulanan cezai işlemler ve yayla evlerine elektrik bağlatamamak gibi problemlerin çözüleceğini müjdeledi.

Trabzon'da yayla evleri yakın takibe alındı!

Trabzon’da bina yoğunluğunun olduğu yaklaşık 30 caivarındaki yaylada ev yapmak artık imkansız hale geldi.

Bolu yayla evleri meselesi mecliste görüşüldü!

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, yayla evleri meselesiyle ilgilendiğini iddia ederek, Meclis'e soru önergesi sunduğunu açıklayan CHP Bolu Milletvekilini eleştirdi.

Bolu'da yayla evleri sorunları çözülecek!

AK Parti Bolu Milletvekili ve 1’inci sıra adayı Ali Ercoşkun, “Bolu’da yayla evleri sorunların çözüyoruz ve çözmeye devam edeceğiz. Betonlaşmayı engelleyecek şekilde yaylacılık faaliyetlerinin sürmesini sağlayacağız." dedi.

Düzce'de Yayla Evleri 10 yıllığına kiralanıyor!

Düzce ve Gölyaka Orman İşletme Müdürlükleri sorumluluk alanlarındaki Devlet Orman Alanı içinde kalan yayla alanlarındaki bina ve tesislerin kullanıcılarına kiralama işlemi bitmek üzere.

Düzce Yayla Evleri kiralama işlemi bitirildi!

Düzce ve Gölyaka Orman İşletme Müdürlükleri sorumluluk alanlarındaki Devlet Orman Alanı içinde kalan yayla alanlarındaki bina ve tesislerin kullanıcılarına kiralama işlemi bitmek üzere.

kelepir yayla evleri Haberi

kelepir yayla evleri

ORTA Asya’da yaşarken Türkler göçebe “millet olarak” tanımlanırdı. Çin yazıtlarında da, “Atları ve yüksek tekerlekli arabaları ile suları ve otları takip ederek yaşayan” millet olarak tanımlanan Türkler, Anadolu’da yerleşik hayata geçtikten sonra da bu göçebelik geleneğini yaylalarda yaşattı. Kışın ovada yaşayan, ekip biçen Türk boyları, yaz aylarında Anadolu’nun çeşitli yaylalarını kendine mesken tuttu.

Özellikle Karadeniz, Akdeniz ve Güneydoğu’daki yerli halk, havalar ısındığında yayladaki evlerinin yolunu tutardı. Sıcak havalarda şehirlerdeki evlerinde oturmaktansa, daha serin olan yaylalardaki evlerine yerleşirlerdi. Anadolu’da şehirlerde ve köylerde yaşayanların yaz aylarında yaylaya çıkma geleneği, son yıllarda yayla turizmi olarak yaygınlaşmaya başladı.

YAYLA TURİZMİ

Çok eskiden hayvanlarını otlatmak için yaylaya çıkan ve çadırda yaşayanlara “göçebe” denirdi. Devir değiştikçe çadırların yerini yayla evleri almaya başladı. Alt katı taş ve üst katları...