02 / 05 / 2024

Kemal Cirit yusufeli barajı

Kemal Cirit yusufeli barajı

- Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında, 895 metre uzunluğundaki derivasyon tünelinin kazı çalışmaları tamamlandı

Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Cirit, "Bunu çok inceleyerek dile getirdiğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen bir kişi böyle görüyorsa herhalde dışardan buraya turist olarak gelenlerde de bu algı biraz vardır" dedi.

Artvin Murgul'da kentsel dönüşüm şart!

Murgul'da açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit Murgul'un Kabuk değiştirdiğini söyleyerek Murgul'da kentsel dönüşümün gerektiğine değindi. Murgul Bakır El İşlemeciliği kursunu ziyaret eden Cirit eline çekici alarak bakıra motif vermeye çalışt

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Selden etkilenen Artvin'de 170 ev boşaltıldı!

Artvin Valisi Kemal Cirit, kentte yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin, "Afetten en çok Borçka ilçesi etkilendi. 170 konutun tahliyesine karar verdik" dedi. İşte bölgede yaşananlar...

AÇÜ Arhavi Yerleşkesinin temeli atıldı!

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Arhavi Yerleşkesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yerleşkenin temel atma törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit de katıldı.

Artvin Şavşat dünyanın en sakin şehri oldu!

Artvin Valisi Sayın Kemal Cirit, 21-23 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Milano şehrinde yapılan törende Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı almakta olduğunu belirtti. Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin şehir" unvanın

Çankaya Yaşar Kemal Parkı’nın temeli atıldı!

Çankaya Belediyesi tarafından Yaşamkent’te yapımı planlanan ve içeriğini bölge halkının belirlediği Yaşar Kemal Parkı’nın temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Parkın büyük kısmı yeşil alan olacak.

Artvin, alternatif turizm arayanları bekliyor!

Artvin Valisi Kemal Cirit, alternatif turizmi öne çıkaracak bütün öğelerin Artvin'de bulunduğunu, deniz turizmine alternatif herşeyi Artvin'de sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Kemal Kükrer 4 milyon liralık yeni yatırım hedefliyor!

Japon dev Ajinomoto ile ortak olan Kemal Kükrer, Türkiye'yi Afrika ve Ortadoğu'nun sos merkezi yapmaya hazırlanıyor. Genel Müdür Sabri Gülel, "Hedefimizde dünya mutfakları var" dedi..

TMSF'den, Alp Gürkan ve Kemal Gülman'a şok!

TMSF, işadamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacakları nedeni ile, mallarına tedbir koyduğu Soma Holding’in patronu Alp Gürkan ve işadamı Kemal Gülman'a ait bazı gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi Maltepe'de yükselecek!

Başkan Kılıç, “Maltepe Belediyesi Yılmaz Mızrak Kültür Merkezi’ni genç tiyatrocuların kullanımına açacak ve Maltepe’nin merkezinde, bugünkü Organik Pazar’ın olduğu alanda Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin yapımına başlayacağız” dedi.

Kemal Olgaç 10 adet yaşam merkezi daha kuracak!

Alzheimer olan annesinin yaşadıklarından etkilenen Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Olgaç, Akasya Bakım ve Yaşam Merkezi’ni açtı..

Akasya Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi Kemal Olgaç tarafından açıldı!

ACIBADEM Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Olgaç, Akasya Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi'ni kurdu. Olgaç, temel amacın yaşlılara özen göstermek olduğunu belirtti.

Kemal Cirit yusufeli barajı Haberi

Kemal Cirit yusufeli barajı

Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında, 895 metre uzunluğundaki derivasyon tünelinin kazı çalışmaları tamamlandı.


Deriner Barajı gibi çift eğrilikli ince kemer tipinde inşa edilecek Yusufeli Barajı, temelden 270 metre gövde yüksekliği ile kendi sınıfında Türkiye’nin birinci, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğünce yaptırılan ve temeli 26 Şubat 2013'te, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısında video konferans yöntemiyle bağlandığı törende atılan Yusufeli Barajı, tamamlandığında ülke ekonomisine yılda yaklaşık 330 milyon liralık katkı sağlayacak.


Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çoruh Nehri'nin Türkiye'nin en çok sediment taşıyan nehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Yusufeli Barajı tamamlandığında, nehir üzerindeki...