05 / 05 / 2024

Kemalpaşa dönüştürülen alan

Kemalpaşa dönüştürülen alan

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Kayseri Kültepe'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi mecliste!

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: 5 yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "5 yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek" dedi.

Ordu Alankent Ana Sınıfı ve Ortaokulu'nun spor sahasına dönüştürüleceği iddiası mecliste!

Ordu'nun Kabataş ilçesinde bulunan Alankent Ana Sınıfı ve Ortaokulu oyun alanının halka açık spor sahasına dönüştürüleceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kemalpaşa dönüştürülen alan Haberi

Kemalpaşa dönüştürülen alan

CHP İzmir Milletvekili  Mahir Polat, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerlere ve dönüştürülen alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili  Mahir Polat'ın soruları:
1- İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde zemin yapısı kapsamında can ve mal kaybaına sebep olabilecek unsurlardam dolayı riskli ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nelerdir?

2- İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde üzerindeki yapılaşma kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek yapısal unsurları barından yapıları içerdeği gerekçesiyle riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nelerdir?

3- Bakanlığınızca İzmir İli Kemalpaşa ilçesinde kaç tane bağımsız birim dönüştürülmüştür?

4- Bakanlığınızca İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde kaç tane ''Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'' çerçevesinde değerlendirilerek...