03 / 05 / 2024

Kemalpaşa taş ocağı

Kemalpaşa taş ocağı

Kemalpaşa'ya bağlı Akalan köyüne yapılması planlanan taş ocağı için İzmir 5. İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu 9 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde metro yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için ilk ihalenin 9 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı. 

İzmir Kemalpaşa'da taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin yapımı meclis gündeminde!

İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin Kemalpaşa'da noterlik açılması talebi mecliste!

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde noterlik açılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ İzmir Kemalpaşa 3. Etap ihalesi 27 Mayıs'ta!

İzmir İli,Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii 3. Etap 516 Adet Konut ve 14 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 27 Mayıs tarihinde yapılacak.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 679 konut ihalesi 17 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Kemalpaşa'da 679 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 17 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Kemalpaşa'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar mecliste!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kemalpaşa'da lojistik köy kurulması için kamulaştırma kararı TBMM'de!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir lojistik köy kurulması kapsamında tarım arazilerinin acele kamulaştırılması nedeniyle mağdur olan vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Polat konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Kemalpaşa'da 5.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Mahallesi Taşkahve Mevkii'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 5 milyon 616 bin 300 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

İzmir Kemalpaşa'da 5.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli , Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Mahallesi Taşkahve Mevkii'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 5 milyon 616 bin 300 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'na taşocağı davası!

Yaklaşık 88.5 milyon taş dolgu üzerine inşa edilecek olan Rize-Artvin Havalimanı için gerekli dolgu malzemesini temin etmek üzere Rize’nin Pazar ilçesinin Hisarlı, Sivrikale ve Subaşı köylerini içerisine alan Haçapit Vadisi’nde üç taşocağına izin verildi.

Rize-Artvin havalimanı için açılan taşocağına tepki!

Rize’nin Pazar ilçesi Yeşilköy köyünde inşa edilecek Rize - Artvin Havalimanı'nı için taş ocağı açılmasına tepki gösterildi.

Kemalpaşa taş ocağı Haberi

Kemalpaşa taş ocağı


İzmir-İstanbul arasında yapımı devam eden otoyol inşaatına dolgu malzemesi çıkarılması için Kemalpaşa'ya bağlı Akalan köyüne yapılması planlanan taş ocağı için İzmir 5. İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararı değerlendiren Avukat Şehrazat Mercan, bu kararın çok kıymetli olduğunu belirterek "Köyde büyük gerginlik vardı. Mahkeme de bunu göz önünde bulundurdu. Kararı jandarmaya, firmaya, kaymakamlığa ulaştırdık. Artık bakanlıktan, savunma gelip karar alınıncaya kadar burada çalışma yapılamaz. Ama karar mücadeleyi bitirmedi daha ilk adım" dedi.


19 köylüye soruşturma

Geçen hafta yapılan eylemlerde şantiyeyi basan, iş makineleri ve kamyonların camlarını kıran köylülerin kimlikleri jandarma ekipleri tarafından tek tek tespit edildi. İki asker ve İhlas Haber Ajansı Ulaştırma Görevlisi İbrahim Bayniş'in yaralandığı olayda savcılık, ikisi...