15 / 05 / 2024

Kemerköy santrali

Kemerköy santrali

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi ile Kemerköy Liman Sahası'nın bir bütün halinde satışına ve işletme hakkının devrine onay verdi.

Kemerköy ve Yeniköy santrallerinin özelleştirmesine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi ile Kemerköy Liman Sahası'nın bir bütün halinde satışına ve işletme hakkının devrine onay verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan Kemerköy ve Yeniköy santrallerine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının 2.671 milyar dolar bedelle satış ve işletme hakkının devrine onay verdi.

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

Kemerköy Evleri'nden 21 milyon TL'ye icradan satılık 2 villa!

İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından Eyüpsultan Göktürk Mahallesi'nde bulunan 2 bahçeli kargir villa satışa çıktı. İhalenin bedeli 21 milyon TL olarak belirlendi.

Hamit Altıntop'tan yapı firmasına 'ayıplı mal' davası!

Galatasaray'ın eski topçusu Hamit Altıntop, Kemerköy’deki lüks villasının inşaatı için 2 milyon TL'ye yapı firmasıyla anlaştı. Fakat  ev kendisine eksik teslim edilince şirkete ‘ayıplı mal’ davası açtı.

Artvin Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprü TBMM'de!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesi Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprünün yeniden yapımı ve tarihi parçalarının turizme açılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Yüksekköy Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Aliağa Yüksekköy Güneş Enerji Santrali projesinin uygulama ve nazım imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.

Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santrali'nin yüzde 62'si tamam!

Tekno Ray Solar Şirketi'nin Konya'da yapımına başladığı 8,4 megavat kapasiteli Altınekin Güneş Enerjisi Santrali'nin yüzde 62'si tamamlandı.

Konya Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali halk toplantısı 2 Ağustos'ta!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Konya Çumra'da Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali projesi için 2 Ağustos günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

Manisa Salihli’nin Mahalleleri'nde asfalt çalışmaları başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesi Çökelek, Pazarköy, Kemerdamları, Kurttutan, Kemerköy ve Kale güzergahında mahalleleri birbirine bağlayan yolda asfalt çalışmasına başladı.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49 hissesi devredilecek!

AKKUYU Nükleer Santrali’nde Ruslar’ın hisselerinin bir kısmını devretmek için harekete geçtiği öğrenildi. Akkuyu Nükleer Santrali’nde yüzde 100 hissesi olan Ruslar yüzde 49’a kadar hisse satışı yapabilecek.

Yozgat Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali'nin ÇED toplantısı 31 Mart'ta!

Yozgat Sorgun'da bulunanSarıhamzalı Göleti Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 31 Mart günü saat 14:00'da yapılacak.

Kemerköy santrali Haberi

Kemerköy santrali


Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi ile Kemerköy Liman Sahası'nın bir bütün halinde satışına ve işletme hakkının devrine onay verdi.


ÖYK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre Kurul, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Kemerköy Termik Santrali ile taşınmazları, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yeniköy Termik Santrali ile taşınmazları, Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ile taşınmazları, ihalede 2 milyar 671 milyon dolarla en yüksek teklifi veren IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye satılmasına karar verdi.


Kurul ayrıca ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların (Kemerköy Liman Sahası) işletme hakkının yine aynı firmaya verilmesini...