23 / 07 / 2024

Kemerli kilise restorasyonu ne zaman başlıyor

Kemerli kilise restorasyonu ne zaman başlıyor

Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis tarafından 2012 yılında satın alınan Mudanya ilçesindeki " Başmelekler " ile " Kemerli " kiliselerinin restorasyonuna, hazırlanan projelere onay verilmesinin hemen ardından başlanacak...

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Üsküdar Çinili Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çinili Camii bugün ibadete açıldı...

Balat'taki Demir Kilise açıldı!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'nin açılış töreni gerçekleşti. Kilisenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı..

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Balat'taki Demir Kilise yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balat'taki Demir Kilise'nin açılışını yarın yapacak. Kilise 9 yıl sonra ibadete açılacak.

Balat'taki Demir Kilise 7 Ocak 2018'de açılacak!

Tamamen demirden oluşan ve Haliç'in kıyısında monte edilerek, 1898'de hizmete açılan Balat'taki kilise, kapsamlı restorasyonunun ardından 7 Ocak 2018'de yeniden açılacak.

Sivas Gökmedrese Camii'nin restorasyonu mecliste!

Sivas'ta bulunan tarihi Gökmedrese Camii'nin restorasyonu TBMM'de konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tarihi Gökmedrese'nin restorasyonu devam ediyor!

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, restorasyonu devam eden Sivas'taki tarihi Gökmedrese'de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uzunköprü'nün restorasyonu bir an önce başlamalı!

Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen: "Köprümüz Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait bir üst yapı, bunun restorasyonu ve tamiratı da ilgili kurum tarafından yapılacak" dedi.

Yeşilköy'deki kilise inşaatı onay bekliyor!

Süryani Cemaati, Yeşilköy’de inşa edecekleri ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılacak kilise projesinin hayata geçeceği günü bekliyor.

Katran Camii restorasyonu tamamlandı!

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Katran (Alacacı) Cami’nin restorasyonu tamamlanarak, ibadete açıldı.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Kemerli kilise restorasyonu ne zaman başlıyor Haberi

Kemerli kilise restorasyonu ne zaman başlıyor

Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis tarafından 2012 yılında satın alınan Mudanya ilçesindeki "Başmelekler" ile "Kemerli" kiliselerinin restorasyonuna, hazırlanan projelere onay verilmesinin hemen ardından başlanacak. Lambriniadis, yaptığı açıklamada, "dünyanın en eski üçüncü kilisesi" sayılan Kumyaka Mahallesi ndeki Başmelekler Kilisesi ile Trilye Mahallesi nde yer alan Kemerli Kilise yi satın aldıktan sonra vakit geçirmeden restorasyonla ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi.


Öncelikle bu yapıların ilk planlarını bulup projeler hazırladıklarını belirten Lambriniadis, ruhsat ve diğer izinlerle sürecin daha çabuk gerçekleşmesi için bir danışmanlık firmasıyla anlaştıklarını dile getirdi.


Bizans imparatorlarından 4 üncü Konstantinos Porphyrogenetos döneminde 780-797 yıllarında yaptırılan Başmelekler Kilisesi ile 13 üncü yüzyıldan kalma Kemerli Kilise nin, Türkiye için çok önemli birer kültürel miras olduğunu vurgulayan Lambriniadis, "İki kilisenin restorasyonu için...