07 / 01 / 2025

Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim

Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim

Kira gelir vergisi hususunda mükelleflerin merak ettiği sorular arasında "Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim?" sorusu da bulunuyor. İşte sorunun yanıtı ile ilgili esaslar...

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında belirtilen taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor. Vergide beyanname verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

2014 yılı içerisinde kira geliri elde ederek, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi olan mal sahiplerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

Kira gelir vergisi en son ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde gayrimenkul sermaye iradı vergiye tabi tutuluyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi en son ne zaman ödenecek?

Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?

Kira gelir vergisi, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankaların şubesinden ödenebiliyor. Siz de "Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira geliri için ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, siz de "Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira beyannameleri 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün...

Kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergilendirme belli koşullarda yapılıyor. Peki, 2015 yılında kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

Kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Mesken veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için vergi ödüyor. Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren mal sahipleri, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Senede iki taksitte ödenebilen kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor...

Ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergiyi istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenker ödüyor. Peki, ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için bazı koşullarda ödeniyor. Vergiyi her kira geliri olan ödemiyor. Peki, kira gelir vergisinden kimler muaftır? Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi için gereken belgeler!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi için gereken belgeler nelerdir?

Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim Haberi

Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim

Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim?

Kira gelir vergisi ile ilgili yasal esaslar 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununda açıklanıyor. Burada yer alan hükümler uyarınca bir kimsenin kendi beyannamesinde doğan zararın eşinin gelirine mahsup edilmesi mümkün dolmuyor. 


Kiranın indirilemeyen kısmı Gelir vergisi kanunu 88 inci maddenin 3 üncü fıkrası gereğince uygulanmasında gider fazlalığı sayılmıyor.


Yine aynı kanun maddesine göre zarar olarak veya sonraki yıllarda indirim konusu yapılması mümkün değildir. 


Tapu da hisse sahibi gözüken hissedarların elde etmiş olduğu toplam hasılatın hissedarlara hisseleri oranında paylaştırılması ve binaların mesken olarak kiraya verilmesinden elde edilen hasılata uygulanan istisna tutarının hissedarların hisselerine isabet eden hasılat için ayrı ayrı yani her bir hissedar için uygulanması gerekmektedir. 


Zararların Kârlara Takas ve Mahsubu

Madde 88-

(2361 sayılı Kanunun 63'üncü maddesiyle değişen madde)...