05 / 05 / 2024

kendini ısıtan evler

kendini ısıtan evler

Kendi enerjisini üreten evlerin dönemi başlıyor. Kendini ısıtabilen, soğutabilen ve aydınlatan Modül Güneş Evi, diğer projelere de esin kaynağı oldu. Bursa'da aynı mantıkla ekolojik bir konut projesi hayata geçirilecek..

BİM'de çılgın fırsatlar! Peros Sıvı Çamaşır Deterjanı 64,50 TL! Tereyağı 500 gr 139 TL! BİM 7 Mayıs aktüel ürünler

BİM'de bu hafta çılgın fırsat ürünler raflarda yerini alıyor. 7 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak aktüel ürünler kataloğunda  Peros Sıvı Çamaşır Deterjanı 64,50 TL, Tereyağı 500 gr 139 TL'den satılıyor. Peki bu hafta BİM'e neler geliyor? Bu hafta BİM'de ne var? BİM 7 Mayıs Aktüel ürünler kataloğu...

Omo Toz Deterjan 7,5 Kg 289,75 TL! Selpak Tuvalet Kağıdı 109 TL 7 Mayıs BİM aktüel ürünler kataloğu! 

BİM 7 Mayıs-14 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınladı. 7 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak aktüel ürünler kataloğunda Omo Toz Deterjan 7,5 Kg 289,75 TL, Selpak Tuvalet Kağıdı 109 TL yer alıyor. İşte 7 Mayıs BİM aktüel ürünler kataloğu.

Parası mevduatta olanlar dikkat! Süre 30 Nisan’da doluyor

Türk Lirası mevduatlarına uygulanan yüzde 5’lik stopaj vergisi ile ilgili süre 30 Nisan’da doluyor. Ekonomist Şenol Babuşçu, 1 Mayıs’tan itibaren mevduat faiz geliri üzerinden alınan stopajın yüzde 15’e yükseleceğini söyledi.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Fenercioğlu’nun 2024 hedefi 150 milyon Euro! Kıbrıs'tan sonra İzmir projesi geliyor!

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamadasektör adına zor geçen 2023 senesini 85 milyon Euro ciro ile kapatacaklarını, 2024 senesinde de 150 milyon Euro hedeflediklerini, ayrıca Kıbrıs ve İzmir’e olan açılımlarının büyüyeceğini söyledi.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Uzman isim duyurdu: Gümüş 28 Mayıs'tan sonra şahlanacak! 

Son zamanlarda yatırımcısına kazandırmaya devam eden gümüş için 28 Mayıs işaret edildi. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüşün geleceği rekor rakamı açıkladı.

Seçimlerden sonra zam fırtınası! Asıl zamlar 28 Mayıs’tan sonra!

14 Mayıs seçimlerinin ardından çarşı pazarda birçok ürüne üst üste zam geliyor. Bu hafta bakliyattan bebek bezine kadar birçok ürün gruplarına yüzde 4 ila yüzde 23 bandında zam gelirken, uzmanlar asıl zamların ikinci tur sonrası geleceğini ifade etti.

TMO hububat fiyatlarını güncelledi? İşte 13 Mayıs 2023 hububat fiyat listesi

Buğday ücretlerine bir güncelleme daha yapıldı. Güncellemenin akabinde TMO buğday, çavdar, tritikale ve yulaf ücretleri tespit edildi. İşte 13 Mayıs'tan itibaren geçerli olan buğday, çavdar, tritikale ve yulaf ücretleri.

MABEL'in şube sayısı artıyor! Türkiye geneli ve Kıbrıs'tan 300'e yakın bayilik başvurusu geldi! 

MABEL Kurumsal Emlak Zinciri kurucusu ve yönetim Kurulu Başkanı Suat Nurdemir, kendilerine Kıbrıs'tan 300'ü aşkın başvuru geldiğini belirterek, hedefleri ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dolar için flaş açıklama. 14 Mayıs'tan sonra dolar bu kadar olacak

Dolara yatırım yapan vatandaşlar seçimden sonra doların hangi yöne doğru gideceğini merak ediyor. Dev yatırım bankası tarafından 14 Mayıs'tan sonra doların geleceği durum hakkında açıklama yapıldı.

Yüzbinlerce Kişi bu haberi merakla bekliyor! Pazarlık devam ediyor

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs’tan evvel imzalanması tahmin ediliyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 15 bin TL teklif ettiklerini açıkladı, Ayrıca Atalay, “Arzu etmediğimiz bir ücret olursa biz bu işe dahil olamayız" açıklamasında bulundu.

kendini ısıtan evler Haberi

kendini ısıtan evler

Türkiye, hiç para harcamadan kendi kendini ısıtabilen, soğutabilen evlere, fatura derdinin çok eskilerde kaldığı bir döneme hazırlanıyor.


Türkiye'deki bir konut, Almanya'daki konutlara göre dört buçuk kat enerji ile yaşamım sürdürebüiyor. Aynı durum sanayi ürünleri için de geçerli. 


Türkiye'de sanayi ürünleri Avrupa'ya oranla üç kat fazla harcanan enerji ile elde edilebiliyor. Bir de madalyonun diğer yüzü var. Türkiye'de alışılagelmiş konutlarda 5 kişilik bir ailenin hayatım devam ettirebilmesi için 8 bin kwlık enerjiye gereksinim duyuluyor. Ancak bu rakamı doğru tasarlanmış proje ve akıllıca seçilmiş A sınıfı cihazlara eşlik eden LED aydınlatma armatürleri ile 2 bin kw'ye kadar düşürmek mümkün. 


Bu çözümün yaratıcısı ise yüksek mimar Çelik Erengezgin. "Dünya ile dost 'Enerji Mimarlığı' projesi" adı altında, çok sayıda ekolojik projeye imza atan Erengezgin, 20 yıldan...