28 / 04 / 2024

Kent Bellek Müzesi

Kent Bellek Müzesi

Antalya 'ya yakışan Kent Bellek Müzesi, 3 katlı binada yenilerek Antalyalılara hizmete hazır hale getirildi. Kent Bellek Müzesi ziyaretçileri, müzedeki eserlerin orijinallerine dokunmayıp, sadece dijital görüntülerinden faydalanabilecek.

Antalya'nın Bellek Müzesi yenilendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haşim İşcan Mahallesi'nde hizmet veren daha önce "Atatürk Kütüphanesi" ve "ASMEK Kurs Merkezi" olarak kullanılan üç katlı bina, yenileme çalışmalarıyla bellek müzesine dönüştürüldü

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi açıldı!

Müzeleriyle dikkat çeken kent Bursa, yeni bir müzeye daha kavuştu. Bursa’nın kültürel zenginliklerini orijinal kimliğiyle geleceğe taşıyacak olan ‘Bursa Yaşam Kültürü Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Bartın Kent Tarihi Müzesi açıldı!

Bartın Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bartın Kent Tarihi Müzesi'nin açılışı gerçekleşti.

Bartın Kent Tarihi Müzesi 27 Ocak'ta açılacak!

Bartın Kent Tarihi Müzesi 27 Ocak 2018 tarihinde aaat:14.00’de gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunulacak.

Antalya Kent Müzesi için yıkımlar başladı!

Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında eski Büyükşehir Belediye hizmet alanında yer alan prefabrik yapılar yıkılıyor.

Kent Bellek Müzesi Haberi

Kent Bellek Müzesi


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haşini İşcan Mahallesi'nde hizmet veren Kent Bellek Müzesi, Altındağ Mahallesi 152'nci Sokak'taki yeni mekânına kavuştu. Daha önce 'Atatürk Kütüphanesi' ve 'ASMEK Kurs Merkezi' olarak kullanılan 3 katlı bina, aylar süren yenileme çalışmalarıyla Antalya'ya yakışır bir bellek müzesine dönüştürüldü. Araştırma yapacak kişiler, müzedeki eserlerin orijinallerine dokunmayıp, sadece dijital görüntülerinden faydalanabilecek. İçerisinde yerleşim ve düzenleme işlemleri halen devam eden yeni müze binasının açılış töreni ise önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. 


Müdürlüğünü Dr. Atilla Erden'in yaptığı Kent Bellek Müzesi'nde, bilimsel kaynak kitap, gazete, derginin yanında, Antalya bölgesinin geçmiş tarihini, örf, adet, gelenek, göreneklerini, yöresel yemeklerini anlatan eserler, fotoğraflar, filmler özenle korunuyor. Tüm araç gereçleri, muhafaza dolapları yenilenen müzede, Osmanlıca yayımlanmış gazetelerin, dergilerin, tarihi belgelerin, fotoğrafların orijinalleri özel yaptırılan, yangına, su baskınına, depreme...