04 / 05 / 2024

kent kimliği nedir

kent kimliği nedir

Adana Çukurova Press Gazetesi'nden Prof. Dr. Nejat Eker bugünkü köşe yazısında kentsel tasarım ve kent kimliğini ele aldı. İşte o yazı:

Ali Faruk Göksu: Kentler kimliklerini kaybetti!

Antalya Kent Konseyi'nde Kentsel Strateji uzmanı Ali Faruk Göksu yönetiminde 'Kentlerin Geleceğinde Vizyon, Tasarım ve Sosyal Etki' adlı seminer gerçekleştirildi.

İbrahim Acar: Her şehir kimliğine göre yeniden yapılanmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Acar: "Her şehrin değerleriyle, varlığıyla, kültürüyle, kimliğine uygun şekilde yapılanması, öyle projelendirilmesi, o şehre öyle mimariyi uygulamanız lazım." dedi.

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Mine Berra Doğaner Nerelidir? Mine Berra Doğaner Mesleği Nedir?

Dr. Mine Berra Doğaner ne iş yapıyor? Dr. Mine Berra Doğaner’in mesleği nedir? Dr. Mine Berra Doğaner nereden mezundur? İşte detaylar!

Necdet Gürbüztürk mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur?

Necdet Gürbüztürk ne iş yapıyor? Necdet Gürbüztürk’ün mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur? İşte detaylar!

Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir Kimdir?

Funda Tacir kimdir? Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir nereden mezundur? İşte detaylar!

Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk mesleği nedir?

Besim Tibuk kimdir Besim Tibuk’un mesleği nedir? Besim Tibuk eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Alistair Baran Blake Kimdir? Alistair Baran Blake mesleği nedir?

Alistair Baran Blake kimdir? Alistair Baran Blake’nin mesleği nedir? Alistair Baran Blake eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran 3.295 TL alacak!

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi verildi! Kimliği ile başvuran PTT'den 3.295 TL yardım parasını alacak. İşte haberin bütün ayrıntıları...

Bankalardan tam 10 bin TL emekli promosyonu müjdesi! Yeni yarış EYT ile alevlenecek, kimliği kapan koşacak! Hemen bakın!

Bankalardan tam 10 bin TL emekli promosyonu müjdesi... Yeni yarış EYT ile alevlenecek, kimliği kapan koşacak... Hemen bakın...

Emekli promosyonunda resmen 9 şiddetinde deprem! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank peş peşe duyurdu! Kimliği kapan koştu!

Emekli promosyonunda resmen 9 şiddetinde deprem yaşanıyor! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank peş peşe duyurdu! Kimliği kapan bu bankalara koştu... Hemen bakın...

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Beslenme desteği nedir? Beslenme desteği nasıl alınır? Beslenme desteği kimlere verilir?

Beslenme desteği nedir, kimlere verilir? Beslenme desteği nasıl alınır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilenler…

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

TOKİ Ankara 26.06.2022 kura sonuçları açıklandı mı? Kuzey Ankara Kent Girişi 26 Haziran kura sonucu nasıl sorgulanır?

TOKİ Ankara 26.06.2022 kura sonuçları açıklandı mı ve TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 26 Haziran kura sonucu ne zaman açıklanacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

kent kimliği nedir Haberi

kent kimliği nedir

Ülkemizde kimlik ve koruma kavramı sıklıkla bir araya gelerek kullanılmaktadır. 


Kimlik için yapılan tanımlamalar sonucunda kimliğin kentte belirginlik ve özgünlük kazandırdığı görülmektedir. Kimlikli kentlerin özelliklerine baktığımızda ise geçmişiyle bağının koparmamış, fiziksel yapılı bir yaşam çevresinin, başrolde yer aldığı görül mektedir. Burada geçmişle kurulan bağın aracını ise kentsel koruma olarak tanımlanmaktadır. 


..Kent kimliğinin oluşumu için bir süreç gerekir. Tıpkı kentin kendisi gibi kimliğinin de bir zamansallık boyutu bulunur. 


.. Bir kentte korumanın olması içinde zamansallık boyutunun olması gerekir. Korumaya değer görülen bir kentin veya bir yapının kimliği varken, kimliği olan her şey de korumaya değerdir. 


Kentin sahip olduğu kültürel ve doğal değerler, geleceğe aktarılarak korunması gerekli kimlik öğeleridir.


Kentsel kimliğin devamlılığı da, buna bağlı olarak ön plana çıkmaktadır. 

Kültürel ve tarihi varlıklar var oldukları dönemin şahitleri...