03 / 05 / 2024

Kent Konseyi Çalışma ilkeleri

Kent Konseyi Çalışma ilkeleri

Genel Kurul, Yürütme Kurulu, Meclisler ve çalışma grupları gibi organlardan meydana gelen kent konseyi ne iş yapar? Kent konseyinin görevleri ve sorumlulukları nelerdir? İşte Yönetmelikte yer alan hükümler...

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Kent Meydanı AVM Kurban bayramı çalışma saatleri!

Kent Meydanı AVM hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Kent Meydanı AVM Kurban Bayramı'nda açık mı? İşte Kent Meydanı AVM Kurban bayramı çalışma saatleri...

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...

Karaman'da kent konseyi çalışmalarını sürdürüyor!

Karaman Kent Konseyi, bütün oluşumlarıyla toplum yararına sosyal sorumluluk projelerine ve çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Adana Kent Konseyi kentsel dönüşüm için çalışıyor!

Adana Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu, planlı ve bilimsel şehircilik yolunda, kenti yönetenlere yol göstermek için önemli adımlar atıyor.

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi toplandı!

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi’nin 2015 Yılı İkinci Genel Kurulu, Konsey üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurulda Kadın, Gençlik, Engelli Meclisleri ile çalışma gruplarının projeleri değerlendirilerek kabul edildi.

Çanakkale Kent Konseyi'nden Hilton Oteli'ne hayır!

Çanakkale Kent Konseyi Sahiller Çalışma Grubu, 14 Temmuz’da Çanakkale Belediye Meclisi’nin oy çokluğu ile aldığı Hilton Oteli İmar izni ile ilgili olarak yaptığı raporu yayınladı.

Eskişehir Kent Konseyi'nden inşaat atıkları uyarısı!

Eskişehir Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, son günlerde çevreye atılan inşaat atıkları konusunda vatandaşı uyararak izlenecek yol ile ilgili bilgi verdi.

Arnavutköy Kent Konseyi yapılması planlanan çalışmaları ele aldı!

Arnavutköy’de kentlilik bilincinin yerleşmesi amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Kent Konseyi, 2015 yılı ilk Genel Kurul Toplantısını Kozlar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Beykoz Kent Konseyi'nde yeni projeler sunuldu!

Beykoz Kent Konseyi'nin 2015 yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantıs Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kent Konseyi’ni oluşturan 7 çalışma grubunun kendilerini tanıttığı toplantıda ilçeye dair yeni projeler de sunuldu.

Turizm için Ege Adaları ile birlikte çalışma yapılacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ile Ege adaları arasındaki ticaret ve turizmin geliştirilmesi için iki yakanın ortak çalışma ve yatırımlar yapması gerektiğine dikkat çekti...

Şantiyelerin çalışma saatleri!

Şantiyelerin çalışma saatleri, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte, şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri..

Kent Konseyi Çalışma ilkeleri Haberi

Kent Konseyi Çalışma ilkeleri

Kent konseyi ne iş yapar?

Kent Konseyi, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetim mekanizmalarına deniyor.


Yukarıda verilen tanımdan da anlaşıldığı gibi, kent konseylerinin yükümlülüklerinin en başında, kent ile ilgili sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm üretilmesi geliyor.


Kent konseyinin görevleri ve kent konseyinin çalışma ilkeleri Kent Konseyi Yönetmeliğinde şu şekilde sıralanıyor:


Kent konseyinin sorumlulukları

MADDE 6 – (1) Kent konseyinin görevleri;

a) Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak,

             

b) Sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli...