03 / 05 / 2024

Kent konseyi ne iş yapar

Kent konseyi ne iş yapar

Genel Kurul, Yürütme Kurulu, Meclisler ve çalışma grupları gibi organlardan meydana gelen kent konseyi ne iş yapar? Kent konseyinin görevleri ve sorumlulukları nelerdir? İşte Yönetmelikte yer alan hükümler...

Tuzla Hava Kent konutları ne kadar?

S.S CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi tarafından hayata geçirilen Tuzla Hava Kent konut projesinde satışlar devam ediyor. uzla Hava Kent konut projesinde 105 adet konut yer alıyor.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Neşe Kangüleç, Atakum'daki yazlığını sağlık çalışanlarına tahsis etti! 

Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, yazlık evini koronavirüs salgını ile mücadelede görev yapan ve bulaşma riski sebebiyle evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarının kullanımına sundu. Kangüleç, Atakum'da yazlığı veya ikinci konutu olan herkese, evlerini açması çağrısı yaptı...

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Gaziantep Kuzey Şehir'de 1.500 konut ihaleye çıkarılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kent Konseyi'ne katıldı ve Konsey'de önemli açıklamalarda bulundu.

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Nevadium Batıkent Evleri ne zaman teslim?

Neva Prestij Yapı ve Özrize A.Ş. ortaklığı ile yükselen Nevadium Batıkent projesi Ankara'da hayata geçirildi. Projede fiyatlar 180 bin TL'den başlıyor...

Bakırköylüler dönüşüm bekliyor!

Bakırköy halkının katında, konumunda, yerinde dönüşüm beklediğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Kerimoğlu, "Binaların ortalama yaşının da 50 olduğu gerçeğiyle hazırladığımız planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk." dedi.

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı!

Selçuklu Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, 2016 faaliyet raporunu slayt eşliğinde anlattı.

Zonguldak Rüya Kent Prestij ne zaman bitecek?

Yeşilyurt İnşaat imzası taşıyan Rüya Kent Prestij Evleri projesi firma bünyesinde 40 ay vade imkanı sunuluyor. Proje 23 bin metrekare arsa alanına sahip...

Kent konseyi ne iş yapar Haberi

Kent konseyi ne iş yapar

Kent konseyi ne iş yapar?

Kent Konseyi, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetim mekanizmalarına deniyor.


Yukarıda verilen tanımdan da anlaşıldığı gibi, kent konseylerinin yükümlülüklerinin en başında, kent ile ilgili sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm üretilmesi geliyor.


Kent konseyinin görevleri ve kent konseyinin çalışma ilkeleri Kent Konseyi Yönetmeliğinde şu şekilde sıralanıyor:


Kent konseyinin sorumlulukları

MADDE 6 – (1) Kent konseyinin görevleri;

a) Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak,

             

b) Sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli...