03 / 05 / 2024

Kent konseyinin amacı

Kent konseyinin amacı

Genel Kurul, Yürütme Kurulu, Meclisler ve çalışma grupları gibi organlardan meydana gelen kent konseyi ne iş yapar? Kent konseyinin görevleri ve sorumlulukları nelerdir? İşte Yönetmelikte yer alan hükümler...

Samsun Belediyesi çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi inşa ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Adnan Kahveci Parkı içerisindeki çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi yapmak amacıyla inşaata başladı. Kent Yönetim Merkezinin, yeşil alandaki çocuk parkının içine yapılacak olması vatandaşlardan tepki çekti. 

Manisa Kent Estetiği Dairesi'ne yeni hizmet binası!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Merkez (Kırtık) Şantiye Binasına, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının kullanımı amacıyla yeni hizmet binası inşa edildi.

İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un afetlere dayanıklı bir kent olması amacıyla uluslararası katılımcıların da yer alacağı "İstanbul Deprem Çalıştayı" gerçekleştiriyor.

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Nevadium Batıkent Konutları daire fiyatları!

Eşyalı konut ihtiyacını karşılamak amacıyla dizayn edilen Nevadium Batıkent Konutları daire fiyatları 175 bin TL'den başlayarak değişiyor. Projede tapu teslimler hemen yapılıyor.

Bursa İznik'e üç yeni saha!

Bursa’nın sporda da marka bir kent olması amacıyla yeni stadyumun yanı sıra, amatör kulüplere sahalar, spor salonları, branşlara özel tesisler ve yüzme havuzlarıyla tüm semtlere yürüme mesafede tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de sporun çıtasını yükseltiyor.

Burdur Eski Kız Enstitüsü koruma altına alındı!

Milli Eğitim Müdürlüğünün yıkılması için büyük çaba sarfetmesine rağmen, Kent Konseyinin verdiği mücadeleyle yıkımı durdurulan Eski Kız Enstitüsü Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla tescillendi.

Hatay'a moloz depolama sahası yapılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yaşanabilir, temiz sağlıklı bir kent yaratmak amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ankara Batıkent'in yıldızı Meydan AVM!

Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Ek Hizmet Binamız ve Meydan Batıkent AVM 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Amacımız herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir Yenimahalle” dedi.

Aydın Hisler Parkı projesi Bursa Kent Konseyi'nde tanıtıldı!

Efeler Belediyesi ve KEBUDER'in ortaklaşa yürütmüş olduğu Hisler Parkı projesinin Bursa Kent Konseyinin düzenlemiş olduğu ‘Kent Kültürü ve Kentlik Bilinci’ sempozyumunda gerçekleştirilen Poster sunumu büyük ilgi ve beğeni gördü.

Ordu'daki binaların dış cepheleri iyileştiriliyor!

Ordu’yu daha yaşanılabilir bir kent yapma amacıyla çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, binaların dış cephelerinde iyileştirme projesi başlattı. Yapılan ankette vatandaşlar beyaz renk ağırlıklı projeleri tercih etti.

Kent konseyinin amacı Haberi

Kent konseyinin amacı

Kent konseyi ne iş yapar?

Kent Konseyi, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetim mekanizmalarına deniyor.


Yukarıda verilen tanımdan da anlaşıldığı gibi, kent konseylerinin yükümlülüklerinin en başında, kent ile ilgili sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm üretilmesi geliyor.


Kent konseyinin görevleri ve kent konseyinin çalışma ilkeleri Kent Konseyi Yönetmeliğinde şu şekilde sıralanıyor:


Kent konseyinin sorumlulukları

MADDE 6 – (1) Kent konseyinin görevleri;

a) Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak,

             

b) Sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli...