25 / 08 / 2024

Kent Otomasyon Sistemi

Kent Otomasyon Sistemi

Beylikdüzü Belediyesi; kent coğrafi sistemini ve veri dökümünü bütün detaylarıyla ifade eden 360 derece Kent Otomasyon Sistemi’ni, ilk uygulayan öncü belediyelerden biri olarak ikinci aşamayı da tamamlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

İpekyolu Belediyesi'nde ‘Cbs Ve E-İmar' uygulaması başladı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi; çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve e-imar uygulamalarını hayata geçirdi.

Van'da 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi devreye girdi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının uzun zaman önce hizmete alınan ve bir türlü vatandaşın kullanımına sunulamayan ‘3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’ni devreye soktu.

Ereğli, Kent Bilgi Sistemi ile şekilleniyor!

Konya Ereğli Kent Bilgi Sistemi çalışmaları son hızla devam ediyor. Ereğli’nin dört bir yanının ’röntgenini’ çeker nitelikte sürdürülen çalışmalar kapsamında kurulan saha ekipleri ilçeyi gezerek bilgi topluyor.

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

Bursa Karacabey Akıllı Kent oluyor!

Bursa Karacabey Belediyesi, hizmet kalitesinin daha da artırılması için kolları sıvadı. Karacabey Belediyesi, bütün belediye hizmetlerinin bulunduğu akıllı kent otomasyon sistemine (AKOS) geçme kararı aldı.

İller Bankası bu yıl 7.9 milyarlık yatırım yapmayı planlıyor!

İLLER Bankası 2016 yılında yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü içme suyu, kanalizasyon, harita, imar planı, kent bilgi sistemi ve üst yapı projelerini gerçekleştirmek üzere 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapacak.

Elazığ Kent Bilgi Sistemi tüm illere örnek olacak!

Hizmette 2 yıllını değerlendiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu süre içerisinde birçok önemli projeye imza attıklarını ve birçok yeni projeyi de hayata geçireceklerini söyledi.

İzmir'de hafriyat kamyonları GPS cihazıyla uydudan izlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı hazırlıklarını tamamladığı Uydu Takip Sistemi (GPS) destekli ve web tabanlı Hafriyat Yazılım Otomasyon Sistemi'nde sıra bilgilendirme toplantılarına geldi.

Van Büyükşehir'den Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü bünyesinde "Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi" kuruldu, kurulan kent bilgi sistemi 1 yıllık süre zarfında donanımlı olarak hayata geçirilecek.

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, akıllı kentler konsept projeleri arasında gerçekleştirdiği "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile tüm belediyelere bilişim altyapısı sağlıyor.

Kozan Belediyesi Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi'ni uygulamaya koydu!

Kozan Belediyesi, "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesi" kapsamında başlattığı Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi'ni (CBS) uygulamaya koydu.

Kent Otomasyon Sistemi Haberi

Kent Otomasyon Sistemi

Beylikdüzü Belediyesi, 360 derece “Kent Otomasyon” sisteminin ikinci aşamasına geçti. Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenlenerek, sistem katılımcılara detaylarıyla tanıtıldı. Toplantıda; Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Çanakçı ve NETCAD Proje Yöneticisi Onur Palabıyık tarafından sistemle ilgili açıklamalar yapıldı.


Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun; “Kent bilgi sistemi çerçevesinde NETCAD firması tarafından gerçekleştirilen uygulama, 360 derece panoramik görüntü sistemi sayesinde GPRS bağlantısıyla hareket halindeki panoramik fotoğrafı konumlandırabiliyor. Beylikdüzü Belediyesi, geliştirilen bu sistemle bina ve bina detaylarından zemin bilgilerine kadar bütün verilere, ruhsat, kaçak yapı ve bunların mülkiyetle olan ilişkisi, imara göre oturulup oturulmadığı gibi bütün bilgileri takip edilebiliyor. Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği sistemin, yıkımına karar verilecek binalarda hak sahipliği ve döküm tespitinde büyük kolaylıklar getireceği...