05 / 05 / 2024

kent tarımı hibe 2022

kent tarımı hibe 2022

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada yaşanan enflasyonu düşürmek için büyük bir hamle yaptı ve kent tarımı için hibe desteğine gitti. Bu adım gıda fiyatlarını düşürecek mi? Kent tarımı hibe desteği hangi illere verilecek?

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu ay hibeyi 98 milyar olarak verdi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eylül ayının ortasında çeşitli tarım destekleri hakkında bilgilendirici açıklamalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 98 milyar hibe desteği verdi. İşte ilgili bakanlık tarafından açıklanan hibe desteği...

Tarım Bakanlığı'ndan tam tamına 80 milyon TL hibe desteği! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere müjde üstüne müjde verdi. İşte son dakika detayları...

Çiftçiler müjde! Tarım Bakanlığı duyurdu! 1,2 milyar lira hibe desteği sağlayacak...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırsalı kalkındıracak projeler kapsamında 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika hibe desteği açıklaması! Çiftçilere peş peşe müjdeli haberler geldi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci destek açıklamaları ile çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika hibe desteği açıklaması geldi! Çiftçilere peş peşe müjdeli haberler geldi!

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 12 bin 676 projeye hibe desteği verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlanacak.

Çiftçilere müjde! Tarım Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi daha! Çiftçiler bu parayı hemen alabilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı büyükbaş hibe ödemeleri için merak edilen soruların cevabını verdi. Hibe desteği için taşınması gereken koşullar peş peşe açıklandı. İşte büyükbaş hayvan hibe desteği hakkında merak edilenler...

Tarım Bakanlığı açıkladı! Hayvansal üretim yapan aile işletmelerine hibe desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerini Kırsal Kalkınma Desteklenmesi Programına dahil ettiğini açıkladı. İşte detaylar...

Devlet hamle yaptı! Gıda fiyatları düşüyor mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada yaşanan enflasyonu düşürmek için büyük bir hamle yaptı ve kent tarımı için hibe desteğine gitti. Bu adım gıda fiyatlarını düşürecek mi? Kent tarımı hibe desteği hangi illere verilecek?

Çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 300 milyon TL'lik hibe müjdesi! Resmen açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan milyonlarca çiftçiye hibe müjdesi geldi. Bireysel Modern Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi çerçevesinde 300 milyon Türk Lirası tutarında hibe desteğini çiftçilere tahsis edildiğini açıkladı...

Türkiye'de akıllı tarım kentleri inşa edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkındırmayı hedefleyen Akıllı Tarım Kent Projesi'ni hayata geçiriyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığından Kemerburgaz Kent Ormanı tepkisi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kemerburgaz Kent Ormanı'na ilişkin İBB sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara tepki gösterildi.

kent tarımı hibe 2022 Haberi

kent tarımı hibe 2022

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıdada artan enflasyonu düşürmek için yeni bir adım atıldı, bakanlık kent tarımının yaygın hale gelmesi için hibe desteği verecek. Belirli sebze türleri için verilecek olan hibe desteği yüzde 75 olarak açıklandı. Atılan bu yeni adımla gıda fiyatlarındaki artışın önlenmesi planlanıyor.

Gıda fiyatlarını düşürmeyi hedefleyen hükümet, her şehirin kendi kaynaklarıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kent tarımı projesini başlattı. Proje kapsamında ilk başta belirlenen pilot illere destek verilecek.

Bu projeyle şehirlerde ki ihtiyaçlar karşılanacak, arz talebin üzerine çıkarılarak fiyatların da düşmesi sağlanacak.

KENT TARIMI İÇİN SEÇİLEN PİLOT İLLER

Yapılacak çalışmayla kent tarımının yaygınlaştırılması sağlanacak. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde "kent tarımı" modelinin yaygınlaştırması için çalışılacak.

Önümüzdeki günlerde diğer kentlerde de üretim özetlerinin oluşturulmasına yönelik özel...