11 / 05 / 2024

Kent ve Yerel Yönetimler

Kent ve Yerel Yönetimler

Veysel Tiryaki Ankra Altındağ'da uyguladığı değişim yönetimi modelini, kentsel dönüşüm çalışmaların,. Altındağ genelinde uyguladıkları kültürel ve sosyal çalışmaları da fotoğraflar eşliğinde Cuma Konferansları'nda katılımcılarla paylaştı.

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Deprem bölgesinde 345 çadır kent ve 305 konteyner kent kuruldu!

İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, 345 çadır kent ve 305 konteyner kentin kurulduğunu açıkladı.

Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve kırsaldaki arazilerin verimli kullanılmasına yönelik çalıştay başlattı. 

Yerel yönetimler için Millet Bahçeleri Rehberi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada millet bahçelerinin planlanmasından, tasarım ve uygulamasına kadar tüm aşamalarını "Millet Bahçeleri Rehberi"nde topladıklarını ve yerel yönetimlerin hizmetine sunduklarını belirtti.

Gümüşova'daki TOKİ konutları yerel mimarisi ile dikkat çekiyor!

Düzce Gümüşova'da mahalle konsepti içinde tamamı alt gelirli vatandaşlar için üretilen konutlar az katlı tasarım planı ve yerel mimari unsurlarıyla dikkat çekiyor...

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi 17 Aralık'ta!

Ceylan İnşaat'ın sponsorluğunda düzenlenecek İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi için geri sayım başladı. Türkiye’nin global ve yerel markalarını aynı çatı altında buluşturacak organizasyon  200 marka temsilcisini ağırlayacak.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı!

"Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı. 

Şanlıurfa'nın dev projeleri Konya Kent 2018'de tanıtıldı!

Şanlıurfa'yı Uluslararası platformlarda tanıtmayı sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Bu yıl 14'sü gerçekleştirilen Konya Kent 2018 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarına katılım göstererek gelen konuklara belediyecilik anlamında yapılan projeleri tanıttı.

İzmir'in kent ve çevre değerleri erozyona uğrayacak!

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "İmar planı, rant ve otoyol" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Kent ve Yerel Yönetimler Haberi

Kent ve Yerel Yönetimler

ALTINDAĞL1 vatandaşların hayatlarını değiştirecek projelere imza atan ve uyguladığı başarılı politikalarla yaşam kalitesini artıran Altındağ Belediye Başkam Veysel Tiryaki, sık sık davet edildiği toplantılarda, çalışmalarını ve deneyimlerini anlatıyor. Kısa adı ADAM Vakfı olan Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Cuma Konferansları "na davet eden Başkan Tiryaki, "Kent ve Yerel Yönetimler" konulu sunumunda, çalışmalarını katılımcılara aktardı. 

Altındağ'ın ekonomisi güdü Tiryaki, yerel idarelerin kurumsal yapıya ve iyi bir yöneticiye sahip olmalan gerektiğinin altını çizdi. 

Günümüzde yerel yönetimlerin içinde bulunduğu durum hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki, "Türkiye'de ne yazık ki belediyeler, personel maaşı ve cari giderlerini ödedikten sonra yatınma ayıracak kaynak bulamıyorlar. Yılsonunda görüyoruz ki bütçelerinin yüzde 5'ini, yüzde 10'unu bile yatınma harcayamayan belediyeler var. Biz Altındağ Belediyesi olarak bütçemizin neredeyse yansını yatırıma...