29 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm 120 ay vade

Kentsel Dönüşüm 120 ay vade

Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşa verilecek kredilerin şartları belli oldu. Konutun metrekaresine göre, vadeler 120, 84 ve 60 ayda değişecek

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Evini kentsel dönüşüm ile yenilemek isteyen vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 120 ay vadeli kentsel dönüşüm kredisi veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınıyor? İşte detaylar..

Avcılar kentsel dönüşüm mağdurları bugün toplanıyor!

120 bin kişinin yaşadığı Avcılar'da 7 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor. Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu da bu konulara dikkat çekmek ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Avcılar Havuz Meydanı'nda miting düzenleyecek...

Bankalardan uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok banka kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği veriliyor. Dönüşüm kapsamında yenilenecek binanın yapısına göre değişiklik gösterse de, 120 ay vade için ortalama yıllık yüzde 4 faiz indirimi sunuluyor. 

TOKİ Şanlıurfa eski sanayi kentsel dönüşüm ihalesi yarın! 

Şanlıurfa İli Merkez İlçesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 2.Bölüm 120 Adet İşyeri ve 8 Adet Dükkan ile 1.Etap 3.Bölüm 58 Adet Konut ve 26 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 120 daireli 5 ayrı bina yıkıldı.

Antalya'da kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Antalya'da 120 milyon liraya ihale edilen Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü imzalandı.

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ev fiyatları!

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ev fiyatları 96 bin TL'den başlıyor. Dairelerin 4+1 şeklinde dizayn edildiği projede 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Moda Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moda Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdoğan Aydoğan ve Yusuf Murat Tüzün ortaklığıyla 120 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Eyüp, Akşemsettin Mahallesi'nde kuruldu.

2004 yılında Küçükçekmece'de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış!

2004 yılında TOKİ, Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılacak üçlü protokol ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış. 120 hektar alanda gerçekleşecek projenin ilk etabında 2 bin 800 toplu konut yapılacakmış.

Kentsel dönüşüm zenginlik elde etme aracı olarak görülmemeli!

Kentsel dönüşüm zenginlik elde etme aracı olarak görülmemeli. 100 metrekare dairesi olana 120 metrekare veriliyor. Bu da diğer taraftaki tüm komşuların hepsinde böyle bir beklenti doğuyor.

Yapıkredi'den kentsel dönüşüm kredisi!

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin modern şehirleşme yolunda nitelikli ve depreme dayanaklı yapı ihtiyacı her geçen gün artıyor. Kentsel Dönüşüm konut kredisi %4 faiz desteği ile 120 aya varan vadelerle kullanılabiliyor.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörünü olumlu etkiledi!

35 ilde başlatılan kentsel dönüşüm projeleri inşaat sektörünü anında etkiledi, boyadan çimentoya, yalıtımdan cama kadar 120 alt sektörde etkisini göstermeye başladı

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

Kentsel Dönüşüm 120 ay vade Haberi

Kentsel Dönüşüm 120 ay vade

100 metrekareden küçük konut sahipleri 120 ay vadeli kredi alacak. Kredilerin geri ödemesi ise inşaat bittiğinde ya da 24 ay sonra başlayacak.


Türkiye genelinde afet riski altındaki yaklaşık 6.5 milyon konutun yenilenmesini sağlayacak dönüşüm kapsamında vatandaşa verilecek kredilerin şartları belirlendi. Kredinin vadelerinde ve faiz oranlarında konut büyüklüğü belirleyici olacak. Kredi borcu 120, 84 veya 60 aya yayılacak, faiz oranı da o dönemdeki TEFE ile TÜFE’nin ortalamasına göre hesaplanacak. Geri ödemeler inşaatın bittiği tarihten sonra veya kredi sözleşmesinin imzalanmasından 24 ay sonra başlayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliğini hazırladı ve Maliye Bakanlığı’na gönderdi. Taslağa göre, kredilerin vade süresi ve faiz oranları inşa edilen yeni konutun metrekaresine  göre belirlenecek. Vade farkı o dönemdeki...