27 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm 2014

kentsel dönüşüm 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; kaçak yapılaşmayı önlemek, kentsel dönüşüm alanlarının takibini yapmak ve Mühendislik çalışmalarına veri desteği hazırlamak adına havadan takip projesi kaçak yapıları havadan belirleyecek.

Nazmi Durbakayım: Kentsel dönüşüme karşı bir zihniyet var!

Geçtiğimiz dönemde İNDER. KONUTDER ve GYODER'in kentsel dönşüm konusunda müşterek raporlar hazırladığını ve yetkililere sunduğunu anlatan Durbakayım ancak tüm bunların yetersiz olduğunu Kentsel dönüşüme karşı bir zihniyet var sunduğunu anlattı.

Dönüşüm için yıllık 23 milyar dolar gerekli!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman&VVakefieid Başkanı Haluk Sur, 20 yıl içinde 6,7 milyon konutun yenilenmesi planlanan kentsel dönüşüm kapsamında, yıllık yaklaşık 23 milyar dolar gerekli.

Gürsel Öngören, Kentsel dönüşümü hızlandıracak 2 öneride bulundu!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu, tıkanma noktasına gelen kentsel dönüşümün geliştirilmesi için iki öneri getirdi, ilki acele kamulaştırma, ikincisi de riskli alan için ada veya proje ölçeğinde 2/3 çoğunlukla karar alınması.

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşüm gündemin alt sıralarında kaldı!

Özellikle yerel seçimler sebebiyle belediyelerin dikkatinin dağıldığını söyleyen Kentsel Dönüşüm Başkanı Öngören, kentsel dönüşümün gündemin alt sıralarına itildiğine dikkat çekti. Üst üste gelen seçimler kentsel dönüşümü gündemin alt sıralarına ittiğini

Gürsel Öngören: Seçimler kentsel dönüşüm gündemini alt sıralara itti!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Öngören, "Özellikle yerel seçimler sebebiyle belediyelerin dikkati dağıldı. Üstüne bir de imar yönetmeliği değişti" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde anlaşmazlıkları çözmek amacıyla Anahtar Proje şirketi kuruldu!

İhale şartnamesi hazırlayan şirket, şartlarını müteahhitlere sunacak ve kabul eden firma ile yola devam edilecek. Böylece kentsel dönüşümde özel ihale dönemi başlatılacak. projenin dün tanıtımı yapıldı.

İdris Güllüce 2013 kentsel dönüşüm rakamlarını açıkladı!

Bakanlar Kurulunca 6306 sayılı Kanun kapsamında 106 alanın riskli ilan edildiğini belirten Güllüce, bu alanlardaki bağımsız birim sayısının 377 bin 167, ayrıca riskli tespit edilen bağımsız birim sayısının ise 69 bin 288 olduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşümde kaç konut yıkıldı? Bu yıl kaç binaya risk tespiti yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 Kentsel Dönüşüm hattı, Twitter'da açıkladı. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre kentsel dönüşümde yıkılan riskli yapı sayısı ve 2014 yılında risk tespiti yapılacak bina sayısı...

Başbakan Erdoğan: Vatandaşlarımızın gecekondulardan kurtulmasını istiyoruz!

Kentsel dönüşüm - değişim projelerini başlattıklarını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Biz halkımızın, vatandaşımızın şu gecekondulardan kurtularak modern konutlara, binalara kavuşmasını istiyoruz. " dedi...

Muhammet Balta: 2014'te kentsel dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 1'inci Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Balta, 2014'te dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı...

Necip Nasır: Yeni arsa üretilmezse inşaat sektörü büyümez!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, seçimden sonra yeni arsa üretimi ve kentsel dönüşüme öncelik verilmesini istedi, "Dönüşümün hız kazanacağını düşünüyorum" Yeni arsa üretilmezse inşaat sektörü büyümez dedi...

Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, riskli binalar yıkılıp, yerine zeminin elverişli olması koşuluyla yeni sağlam binalar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? İşte sorularınızın yanıtı...

Yerel seçim süreci kentsel dönüşümü yavaşlattı!

İnşaat sektörünü yeni yılda tetiklemesi beklenen kentsel dönüşüm seçim ağırlığına girdi. Ömer Derbazlar, yapılan anlaşmaların pratiğe dökülmesinde sorun yaşandığını söylerken, Talat Kılıç ise “Herkes bekle, gör politikası uyguluyor” dedi

Kentsel dönüşümü en çok İstanbullu merak etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşla birebir iletişim kurabilmek amacıyla hayata geçirilen "Alo 181" çağrı merkezi, en çok İstanbul'dan aranırken, en fazla merak edilen konu ise kentsel dönüşüm oldu...

Çanakkale'de kentsel dönüşüm krizi! 

2014'te Çanakkale İsmet Paşa Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümün üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen ilerleme kaydedilmedi. Mahallede riskli konutlarda yaşayan vatandaşlar ise bu duruma isyan etti. 

TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ilişkin 4 soru TBMM'de!

2014-2018 yılları arasında yıllar bazında taahhüt edilen tarihlerde bitirilemeyen TOKİ kentsel dönüşüm projesi sayısı meclis gündemine taşındı...

Konya'nın 2 mahallesinde kentsel dönüşüm tepkisi!

Konya'nın Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri'nde 2014 yılında hayata geçilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinde hala adım atılmaması tepkilere neden oldu.

Elazığ'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili göreve başladıkları 2014 yılından itibaren yoğun bir çalışmanın içinde olduklarının altını çizen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Özellikle 7 mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor.

Çanakkale Kepez'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Kepez Belediyesinin 2014 yılında yaptığı imar revizyonu neticesinde eski yerleşim bölgelerindeki yapı sahiplerini kentsel dönüşüme yöneltti. Kepezliler kentsel dönüşümü benimsedi.

Kentsel dönüşüm Beyoğlu'nda fiyatları yüzde 27 artırdı!

Beyoğlu'nda satılık emlak fiyatları kentsel dönüşümün etkisiyle 2015'in ilk 5 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre ortalama yüzde 27, Fatih'te ortalama yüzde 10 yükseldi.

Kentsel dönüşüm emlak fiyatlarını artırdı!

Beyoğlu'nda satılık emlak fiyatları kentsel dönüşümün etkisiyle 2015'in ilk 5 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre ortalama yüzde 27, Fatih'te ortalama yüzde 10 yükseldi.

Emek Semti kentsel dönüşüm projesinde metrekaresi 3 bin 930 TL'ye!

Ankara kentsel dönüşüm projelerinden Emek Semti'nde yer alan kentsel dönüşüm projesine 21 Eylül 2014 tarihinde başlandı. 350 ve 500 metrekarelik arsa alanı üzerinde kurulan projede daire tipleri 4+2 ile 5+1 şeklinde dizayn edildi.

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm altyapı çalışmaları hazır!

2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Kazım Kurt, halktan yüzde 80 destek aldıktan sonra kentsel dönüşüm için altyapı çalışmalarına belediyeyi hazır hale getirdi.

Mehmet Tevfik Göksu kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı!

Esenler Belediyesi’nin 2014 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu, Meclis tarafından kabul edildi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2014 yılında yapılan sosyal, kültürel ve kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir mesele!

Faaliyet Raporu nun sunumunu yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2014 yılında yapılan sosyal, kültürel ve kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Ortahisar'da en önemli mesele kentsel dönüşüm!

Ortahisar Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edilirken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Kentsel dönüşüm de önemli bir alanımız" dedi.

Kentsel dönüşüm kredi desteği durdu mu?

2014 yılı için 100 bin liraya kadar olan kredi desteği için henüz bir güncelleme yapılmadı. 2015 Kentsel dönüşüm kredi desteği ile ilgili tüm detaylar Bakanlar kurulu kararından sonra açıklanacak...

kentsel dönüşüm 2014 Haberi

kentsel dönüşüm 2014


6,5 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşüm projesi için Türkiye’nin il, ilçe ve tüm beldelerinde, binalarda, kaçak yapılar havadan tespit edilecek. Bakanlık kıyı ve şehirlerdeki kaçak yapılaşmanın önlenmesi için Ortofoto Projesi ile gerekli işlemleri zamanında yapabilecek. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birlikte gerçekleştireceği Ortofoto Projesinin yer seçimi, çevre düzeni planları, kentsel alanlar, planlama alanları, büyükşehir belediye hizmet alanları, turizm alanları, orman ve su kaynakları ile havaalanı bölgeleri incelenerek belirlendi. Projenin tespiti google earth 3 boyutlu olacak. Toplam maliyeti 50 milyon TL olan bu projenin 3 yılda tamamlanması bekleniyor. Proje kapsamında elde edilecek verilerin paylaşımı; belediye, kamu kurum ve kuruluşlardan ücretsiz olarak sağlanabilecek. ’Ortofoto’ projesi olarak adlandırılan bu proje imar planları içinde alt yapıyı oluşturacak. Hedeflenen bu...