05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm acele kamulaştırma

kentsel dönüşüm acele kamulaştırma

Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için maliklerle büyük oranda anlaşma sağlandı. Uzlaşılan adalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "acele kamulaştırma" yöntemi uygulanıyor..

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

5 ilde kamulaştırma ve kentsel dönüşüm başlıyor!

Kastamonu, Muğla, Aydın ve Denizli'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki bazı alanlar ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak açıklandı.

Sincan'da kentsel dönüşüm için acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da Sincan İlçesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı..

Battalgazi Kentsel Dönüşüm Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Malatya Battalgazi'de bazı gayrimenkuller kentsel dönüşüm projesi kapsamında acele kamulaştırılacak.

Erzurum Aziziye'deki kentsel dönüşüm için acele kamulaştırma!

Erzurum Aziziye'de bulunan bazı taşınmazların bölgede yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında Aziziye Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm zamanı!

İzmir'in Çiğli, Kayseri'nin Kocasinan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçelerine bağlı bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı ile acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erenler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1071 konut geliyor!

Erenler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1071 konutluk 2. etapta acele kamulaştırma bedelinin belirlenmesi bekleniyor.

Adana Ceyhan'da kentsel dönüşüm için kamulaştırma!

Adana Ceyhan'da bulunan bazı taşınmazların, alanda yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında Ceyhan Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kentsel dönüşümün ilk acele kamulaştırması Vartaş'tan!

Vartaş'ın kentsel dönüşüm projesinde 36 ay anlaşmaya yanaşmayan iki hak sahibine yargı 'dur' dedi. Maliklerin arsaları kamulaştırıldı..

Kentsel Dönüşüm'de ilk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu!

Kentsel Dönüşüm'ün sembol bölgesi Fikirtepe 'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. VARTAŞ'ın Renovia İstanbul projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi.

Kentsel dönüşüm kapsamında ilk acele kamulaştırma yapıldı!

İstabul Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunları ile sık sık gündeme geldi. 1.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip bölgede 4 yıl önce başlayan süreç, inşaat firmaları ile bölge halkının anlaşamaması nedeniyle uzadı...

Sakarya Hendek Kemaliye Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için acele kamulaştırma!

Sakarya Hendek ilçesine bağlı Kemaliye Mahallesi'nde riskli alan sınırlarında kalan parsellerde kentsel dönüşüm yapmak amacıyla Hendek Belediyesi tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yeni yargı paketiyle kentsel dönüşümün önü açılıyor!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Fikirtepe gibi kentsel dönüşüm alanlanında yapılacak olan acele kamulaştırmalara karşı mağdur olanlar mahkemeye başvurdukları takdirde davalar üç-beş ayda sona erecek" dedi.

kentsel dönüşüm acele kamulaştırma Haberi

kentsel dönüşüm acele kamulaştırma

Kentsel dönüşümüm simgesi haline gelen Fikirtepe'de 57 adanın 12'sinde maliklerle yüzde 100 anlaşma sağlandı, 32'sinde de anlaşılan mal sahibi oranı 3'te 2 çoğunluğa ulaştı. Konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç, "Bu 32 adanın 21'inde de müteahhitlerle anlaşan mal sahibi oranı, yüzde 90'ın üzerinde" dedi. Kentsel dönüşüme hız kazandırmak için 3'te 2 oranında anlaşma sağlanan adalarda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılmasına karar verilen "acele kamulaştırma" kuralının uygulandığını kaydeden Güvenç, 134 hektarlık Fikirtepe'de 1/1000'lik imar planlarının onaylandığını, bu imar planına göre 57 ada oluştuğunu, bu adalardaki maliklerin de müteahhitlerle anlaştığını anlattı. 


ACİL KAMULAŞTIRMA 

Güvenç, bazı müteahhit firmaların adadaki maliklerle yüzde 100 anlaştığını, projelerini onaylatıp kendilerinden ruhsat aldığını söyledi. Bazı firmaların ise 3'te 2 çoğunluğa kadar anlaştığını, kalan...