02 / 10 / 2024

kentsel dönüşüm açıklamalar

kentsel dönüşüm açıklamalar

Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun”a uzmanlar temkinli yaklaşıyor, Karşı değiliz ama yasanın bir rant yasasına dönüştürülmemesi gerek diyorlar

Büyükçekmece'de 50 binden fazla konut yerinde dönüştü! Belediye başkanından vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı geldi! 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve büyük depremin kapıda olduğunu vurgulayarak, vatandaşlara çağrıda bulundu. İşte Akgün'ün o açıklaması...

İstanbul için 'acil kentsel dönüşüm' çağrısı: Kaybedecek bir dakikamız yok!

Türkiye’nin birçok kentinde bugüne kadar binlerce konut ve okul inşa eden AKAR Taahhüt Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karakoç, İstanbul'da deprem riskine dikkat çekerek 'acil kentsel dönüşüm' çağrısında bulundu. 

İPA Başkanı Buğra Gökce'den kentsel dönüşüm açıklaması: Süreç doğru yönetilemedi!

İPA Başkanı Buğra Gökce, megakentteki kentsel dönüşüm süreci ve deprem riski ile ilgili konuştu. Gökce, dönüşümde sürecin doğru yönetilmediğini dile getirdi. İşte o açıklama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 3,3 milyon konutun inşasını sağladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin deprem tehdidi altındaki bir ülke olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Kentsel dönüşüm projeleriyle ülkemizin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını sağladık." ifadesini kullandı.

İzmir için 'acil kentsel dönüşüm' çağrısı! Konutların yüzde 70'i deprem yönetmeliğine uygun değil!

Uzmanlar, İzmir'de deprem riskinin kentin genelini tehdit ettiğine dikkat çekerek acil kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak'tan kentsel dönüşüm çağrısı: Kentsel dönüşüm konusunda yetersizlik var!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekti ve yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdı. İşte o açıklama...

Bakan Şimşek açıkladı! Kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak çalışmada sona gelindi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanıyla konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacak yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini dile getirerek çok önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek ''Çok daha sağlam, sağlıklı şehirler kurmamız lazım." dedi.

Kentsel dönüşüm uzmanından çarpıcı açıklama: 'Vatandaş bile bile lades diyor!'

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Nihat Şen'in o açıklamaları...

Marmara ve İstanbul çok önemli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, katıldığı bir programda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmaları tek tek aktardı. Marmara ve İstanbul'un önemini işaret eden Yılmaz, çalışmaların hızlanacağını belirtti. İşte o açıklama...

kentsel dönüşüm açıklamalar Haberi

kentsel dönüşüm açıklamalar


Türkiye’nin çeşitli illerinde meydana gelen sarsıntılarla, yeniden deprem korkusuyla yaşar olduk. Kamuoyunda “Kentsel Dönüşüm Yasası” olarak bilinen, afet riski altındaki alanların iyileştirmesi, riskli yapıların yıktırılmasıyla ilgili düzenlemeleri içeren “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Yasa”ya uzmanlar olumlu baksa da temkinli yaklaşıyor. 


Uzmanlar kentsel dönüşüm yasasına karşı olmadıklarını, ancak bu yasanın bir rant yasasına dönüştürülmemesini istiyorlar.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Yasa”nın diğer yasalar karşısında daha güçlü bir yasa olduğunu belirterek şunları belirtti:


Öbür yasalarla bu dönüşümü sağlayamadık. Türkiye’de yaklaşık 19.5 milyon bina stoku var. İnsanları olduğu yerden başka yere taşımak ve ‘Senin evini yıkacağız’ demek çok zor bir olay. Ciddi bir çalışma sonucu yasa yaptık. Van depreminin yasanın hazırlanmasında çok büyük rolü oldu. Meclis’e...