04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm borçlandıracakmı

Kentsel dönüşüm borçlandıracakmı

Emsal verilmeyen yerlerde vatandaş evini yıkıp kendi yapacak. 100 metrekare daire için 150 bin lira para isteniyor. Bakanlık desteğine rağmen 10 yıl vadeli kredide ödenecek aylık taksit 1,720 lira oluyor.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı. 

Kentsel dönüşüm kredisine başvuru yapacak İstanbullular dikkat! Yüzde 40'a varan indirim yapılacak!

 Kentsel Dönüşüm kredisine başvuracak İstanbullular, dilerlerse borçlarını kendileri ve yakınları için güvence altına almalarını sağlayan kredi hayat sigortalarını bankalara göre yüzde 40’a varan indirimlerle yaptırabilecek.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde, hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı.

Kayseri Sahabiye kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için verilen kararların halk açısından olumlu olarak karşılandığını belirten konuşmalar yaptı. 

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

Kocaeli Cedit'te kentsel dönüşüm için yüzde 95 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yüzde 95 uzlaşma oranı sağlandı. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cedit'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde yüzde 90'ı aşan uzlaşma sağlandı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 67 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde 851 hak sahibi anlaşma sağladı. 

Kentsel dönüşüm borçlandıracakmı Haberi

Kentsel dönüşüm borçlandıracakmı

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof Dr Gürsel Öngören, dönüşüm kapsamında Türkiye'de 6.7 milyon konutun olduğunu belirterek. "Bunların yüzde 15 "ı emsal avantajı nedeniyle kolay dönüşüm yapılabilen yerlerdi Yüzde 35 "ı ise yaklaşık 2.5 milyon konuta denk geliyor, burada emsal artışı söz konusu olmadığı için vatandaş kendi evini yapmak durumunda" dedi 150 BİN LİRA KREDİ ÇEKECEK Bu durumda 2.5 milyon ev sahibi, oturduğu evi yıktırıp yenilemek için cebinden ekstra para ödeyecek Nazmı Durbakayım. yıkılıp yeniden yapılacak evin metrekare maliyetinin 1.500-2 bin lira arasında değişeceğini belirtiyor. 1.500 lira metrekare fiyatından hesaplandığında 100 metrekare ev için vatandaş cebinden 150 bin lira para ödemek durumunda kalacak Cebinde parası olmayan ise kredi çekecek. 



AYLIK ÖDENECEK TITAN 1,720 LİRA. 

Bankadan kredi çekecek olan kişiler bir...