03 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm çalışmalarının önemi

kentsel dönüşüm çalışmalarının önemi

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunun altını çizdi ve depremin yıkıcı etkilerinden kurtulmanın önceliğinin güvenli binalar inşa etmekten geçtiğini belirtti. -

Fatih Mevlanakapı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İstanbul’un birçok semtinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarına Fatih ilçesine bağlı Mevlanakapı Mahallesi de katıldı. Yetkililer mahallenin SİT alanı olduğu için yıkıma alındığını belirtti.

Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin 13 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, İstanbul'da bazı ilçelerde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekçi sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

İzmit'te kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor!

İzmit Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapımı devam eden binaları inceledi. Yaklaşık 4 bin 580 kişiyi ilgilendiren 12.6 hektarlık alanın yapım çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

Muhammed Cevdet Orhan Aziziye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye'deki başta kentsel dönüşüm çalışmaları olmak üzere, sosyal donatı alanları ve kültür merkezi projeleriyle ilgili Üstün'e bilgi aktardı.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüme girecek mahallelerde yürütülen çalışmaları bu kez mahalle muhtarlarına anlattı.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Cedit Mahallesi’nde İzmit Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından da kentsel dönüşüm çalışmalarına altlık teşkil edecek zemin etüt çalışmalarına da başlandı. Zemin etüt raporu ile ilgili arazi çalışmalarının birkaç ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Çankırı'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Çankırı Belediyesi, kentsel dönüşüm hamlesi olarak devam eden TOKİ 2. etap çalışmalarının yapıldığı bölgede, 600 metrelik içme suyu hattının güzergâhını değiştiriyor.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" dedi. Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşların müteahhitlerle kolayca anlaşabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Mehmet Çerçi kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Laleli ve Mesir Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm kapsamında Belediye Meclis Salonunda mahalle halkıyla bir araya gelerek bölgede yapılacak çalışmaları anlattı.

İstanbul Gültepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Demir İnşaat, 2016'yı kentsel dönüşüm yılı ilan etti. Şirket, ilk olarak İstanbul'un merkezi semtlerinden Gültepe'de kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Boğazlıyan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlanmalı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Boğazlıyan Kentsel Dönüşüm Projesi Çalışmalarını İnceledi. Turan, firma yetkililerine daha hızlı tempoyla çalışmalarını ve personel sayısını artırmalarını istedi.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Gazete Bursa'nın yazarlarından Makbule Karabulut bugünkü yazısında Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. İşte Makbule Karabulut'un o yazısı...

Mustafa İsen: Kentsel dönüşüm çalışmalarında Erenler iyi bir örnek!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası’nı ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, kentsel dönüşüm çalışmalarında Erenler ilçesinin iyi bir örnek olduğunu söyledi.

kentsel dönüşüm çalışmalarının önemi Haberi

kentsel dönüşüm çalışmalarının önemi

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Marmara Depremi’nin 17. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunun altını çizdi ve depremin yıkıcı etkilerinden kurtulmanın önceliğinin güvenli binalar inşa etmekten geçtiğini belirtti. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekti. 


Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “Depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaşımızı anıyor, ailelerinin ve yakınlarının tazelenen acılarını paylaşıyorum. Umudum ve dileğim, bu ve benzeri acıların bir daha yaşanmaması. Ülkemiz coğrafi konum olarak şiddetli depremler üretme potansiyeline sahip fay hatları üzerinde bulunuyor.”


“Başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerimiz dünyanın deprem riski en yüksek kentleri arasında yer almaktadır. Bu sebeple depremlerden en az hasarla çıkabilmek için toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düşüyor. İstanbul'daki binaların yüzde 50’si 30 yaşını aşmış. Nitelikli konut çok az. Var olan...