05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm gecekondular

kentsel dönüşüm gecekondular

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında en çok merak edilen hususların başında gecekonduların durumu geliyor. Kentsel dönüşümden gecekondular da faydalanabiliyor mu? Kentsel dönüşümde gecekondular ne olacak? İşte yanıtı..

Gecekondularda kentsel dönüşümden yararlanabilecek!

Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkam Hakan Çatalkaya gecekondularda kentsel dönüşümden yararlanabilecek...

Altındağ’da kentsel dönüşüm molozları temizleniyor!

Ankara Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm noktalarında gecekondular sonrasında meydana gelen molozları temizlemek için çalışmalar başlattı.

Adana Büyükşehir'den kentsel dönüşüm atağı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu merkez Çukurova İlçesi Göl Mahallesi ile Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde planlanan kentsel dönüşüm konusunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile görüştü.

Ankara Altındağ ve Mamak'ta kentsel dönüşüm sorunu!

Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde kentsel dönüşüm için yıkılan gecekonduların enkazı hâlâ duruyor. Boşaltılan bazı evlere Suriyeli mülteciler yerleşti.

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar sürüyor!

Başkent’te 1940’lı yıllardan itibaren başlayan ve 2 binli yıllara kadar sayıları on binleri aşan gecekondular ve riskli yapılar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ortadan kaldırılıyor.

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

Mamak'ta yeni kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek!

Mamak Belediyesi'nin, ilçenin büyük bir bölümünü kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.

Yükseltepe'de kentsel dönüşüm için gecekondular yıkıldı!

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Alanı'nda gecekondusu olan vatandaşlardan Mehmet Yüce, yıkım çalışmalarına örnek bir katkıda bulundu. Yüce, kentsel dönüşüme destek vermek amacıyla 40 yıllık gecekondusunu kendi elleriyle yıktı.

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi yıkımları devam ediyor!

65 yaşındaki emekli dozer operatörü Mehmet Yüce kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkım çalışmalarına bizzat katıldı. Mehmet Yüce, "Gecekondular biterse Yükseltepe kazanacak. Ben bu gecekonduda 40 yıldır oturuyordum. Şimdi kendi rızamla yıkıyorum" dedi.

Kentsel dönüşümde gecekondular ne olacak?

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında en çok merak edilen hususların başında gecekonduların durumu geliyor. Kentsel dönüşümden gecekondular da faydalanabiliyor mu? Kentsel dönüşümde gecekondular ne olacak? İşte yanıtı..

Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesinde 50 bin konut inşa ediliyor!

Ankara'nın en büyük ilçelerinden Mamak'ta değişim rüzgarı esiyor. Gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.Mamak Belediyesi'nin hazırladığı ve Mamak'ın tamamını kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle ilçede büyük bir değişim rüzgarı esiyor...

Kağıthane'de kentsel dönüşüm alanında heyelan meydana geldi!

İSTANBUL Kağıthane'de önceki gece heyelan meydana geldi. Kentsel dönüşüm için yıkılan gecekonduların bulunduğu alanda yaşanan olayda, eğimli araziye çekilen beton perde çöktü. Heyelan, yeni insa edilen bloklara 510 metre kala durdu...

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm projeleri ilçenin çehresini değiştirdi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, TOKİ ile işbirliği yaparak Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdi. Projeler sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükselmeye başladı...

Zafer Akçığ: Kentsel dönüşüm merkezden başlamalı!

Prof. Dr. Zafer Akçığ, " Kentsel dönüşüm deyince aklınıza gecekondu bölgeleri gelmesin; çünkü gecekondular dağlarda ve iki katlı. Dönüşüm dağdan değil merkezden başlamalı " uyarısı yaptı...

kentsel dönüşüm gecekondular Haberi

kentsel dönüşüm gecekondular

Kentsel dönüşümde gecekondular ne olacak?

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında en çok merak edilen hususların başında gecekonduların durumu geliyor. Kentsel dönüşümden gecekondular da faydalanabiliyor.


Ancak, kentsel dönüşümde riskli olarak ilan edilen alanlarda riskli raporu verilmeyen gecekondular da mevcut bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir?


Kentsel dönüşüm ve gecekondu ile ilgili esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıtlanan sorular arasında yer alıyor:


"Tek parselde bulunan birçok gecekondu var. Biri risk tespiti yapmış ve riskli çıkmış. Diğeri yığma yapı ve tek kat olduğu için risk teşkil etmediği için riskli raporu verilmemiş. Parselde gecekonduları olan vatandaşlar kentsel dönüşüm kapsamına dâhil olmak istiyorlar. Bu durumda ne yapılabilir?"


CEVAP : 

Yapılarınızın 6306 Sayılı Kanun kapsamında değerlendirilebilmesi için Bakanlığımızın lisanslandırdığı kuruluşlardan birine müracaat ederek yapılarınıza risk tespitinin yaptırılması gerekir. Yapılan inceleme...