28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı? Kentsel dönüşüm muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde müjdeler geldi!

Depreme dayanıksız konutların yenilenmesi ve modern şehirler inşa etmek için başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yeni düzenleme yapıldı. 

5 soruda kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti!

Yeni yasal düzenleme ile kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyetinden kimler nasıl yararlanabilecek? İşte 5 soruda kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti detayları...

Kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek için yeni yapıların ilk satışlarında harç muafiyeti sağlanacak...

Kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi!

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli binası yıkılan maliklere bazı muafiyet hakları sunuluyor. İşte kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi..

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca bazı harçlar muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

Kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince, yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı muaf oluyor. İşte kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015...

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden faydalanabilmek için bir dilekçe ile Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Kentsel dönüşüm harç muafiyetleri 2014!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan iş, sözleşme ve devir gibi işlemler için harç alınmıyor. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyetleri 2014...

Kentsel dönüşüm harçları nelerdir?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin 9 uncu fıkra gereğince kentsel dönüşümde kimi harçlar alınmıyor. Peki, kentsel dönüşüm harçları nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında alınmaması gereken harçlar ve ücretler!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince yapılan bazı işlemler harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, 6306 sayılı kanun kapsamında alınmaması gereken harçlar ve ücretler nelerdir? İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti..

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

Kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade ediliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021 işlemleri...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları geri alınabiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021 aşamaları...

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası!

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

Kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek için yeni yapıların ilk satışlarında harç muafiyeti sağlanacak...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki harçlar geri alınabilecek!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yapılarda, müteahhit veya mülk sahiplerinin ödedikleri tapu devir harcını geri alabileceğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin yaptıkları satışlarda ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm indirimi!

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm alanlarında yapılaşmanın hızlandırılması için harekete geçildi. Bölgedeki 3 mahallede ’Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim’ uygulanıyor.

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti Haberi

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yapılar inşa ediliyor. Kentsel dönüşümde yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf tutuluyor.

Tapu dairesinde alınan harç taşınmazın değerinin binde 20 oranında oluyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı? Peki, kentsel dönüşümde tapu harcı alınır mı, alınmaz mı?

KENTSEL DÖNÜŞÜM MUAFİYET UYGULAMASI

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca 15.12.2012 tarihli 28498 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin...