03 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm idris güllüce

kentsel dönüşüm idris güllüce

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde SABAH için yazdı. Güllüce, kentsel dönüşümün bir rant kapısı olmadığını belirterek, "Kapsamlı ve sabırlı çalışma gerek" dedi.

Kentsel dönüşüme 1.3 milyar TL harcandı!

Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1.350 milyar lira harcanırken, bugüne kadar yapılan proje 2 milyon kişiyi etkiledi. Vatandaşa iki yıl içinde 475 milyon lira da kira yardımı yapıldı.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zor ve cesaret gerektiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce, İstanbul'da Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 588 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldı. Güllüce, Kentsel dönüşümün zor ve cesaret gerektirdiğini söyledi..

İdris Güllüce: Şehircilik sadece mühendis işi değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehircilik, medeniyet ve bina yapımının, mühendislere bırakılmayacak kadar ciddi bir iş olduğunu belirterek, sosyologların, psikologların, tarihçilerin, ilahiyatçıların ortak karar vermesi gerektiğini belirtti..

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm vatandaş ile birlikte yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Kentsel dönüşüm devam edecek. Kentsel dönüşüm Türkiye’yi yenilemek demektir. Ama vatandaşa rağmen değil vatandaşla beraber vatandaşın isteği ile yapmayı düşünüyoruz." dedi...

İdris Güllüce Yıldırım'da kentsel dönüşüm sorularını cevaplandırdı!

İlçeyi ortak akılla yöneten Yıldırım Belediyesi, gençleri Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile buluşturdu. ‘Şehir ve Gençlik’ konulu programda Bakan Güllüce, gençlerin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını cevapladı.

İdris Güllüce Bağcılar’daki kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar’da devam eden kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu. Güllüce, incelemelerinin ardından Mahmutbey’de kentsel dönüşüme başlanan alanda bir duvarın yıkımını izledi.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm için 1 milyar 350 milyon lira harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da "Kentsel Dönüşüm Aileleri"nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı.

İdris Güllüce kentsel dönüşüm ailelerine hediye verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ’Dönüşüm devam ediyor’ başlıklı programda Konya Meramlı aileye ’kentsel dönüşüm’ hediyesi verdi. Bu kapsamda Konya Meram’dan gelen bir aileye de hediyeleri takdim edildi.

İdris Güllüce kentsel dönüşümü değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Buluşması'nda “Kentsel Dönüşüm Projeleri”nde bugüne kadar gelinen noktayı, yeni başlayacak projeleri ve kentsel dönüşümdeki hedefleri kamuoyuyla paylaşacak.

İdris Güllüce Kemalpaşa'da kentsel dönüşümü başlatacak!

AK Parti'nin izmir'de Kılıçdaroğlu'na karşı liste başından milletvekili ak parti adayı göstereceği öne sürülen Bakan İdris Güllüce açılışlar yapacak.Güllüce, yarın saat 10.00'da Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm protokol törenine katılacak.

İdris Güllüce Yıldırım kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "2. Bursa İnşaat Zirvesi"nin açılışına katıldı. Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Güllüce "Bursa'da da kentsel dönüşüm çok önemli ve desteğimiz tam" dedi

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zor bir çalışma gerektiriyor!

İdris Güllüce, kentsel dönüşümün zor bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Bir belediye başkanının buna teşebbüs edebilmesi, bunun hazırlığını yapması, altyapısını hazırlaması, vatandaşla uzlaşarak ve vatandaşın gönlünü alarak yapması kolay değil" dedi.

İdris Güllüce Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşümü inceledi!

İdris Güllüce Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşümü inceledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehir kimliği çalıştayı tanıtım toplantısı için geldiği Kahramanmaraş'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zor ve cesaret gerektiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce, İstanbul'da Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 588 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldı. Güllüce, Kentsel dönüşümün zor ve cesaret gerektirdiğini söyledi..

İdris Güllüce Bursa'da kentsel dönüşüm projelerini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Yapı Denetimi ve Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak ve de temaslarda bulunmak için Bursa’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İdris Güllüce: Her gün rakamların değiştiği kentsel dönüşüm yaşanıyor!

Bursa'da kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Şehircilik Bakanı Güllüce,"Bu işin geri vitesi yok. Kentsel dönüşümü de sanki arkamızdan birileri bizi kovalıyor gibi bir an evvel yapmamız gerekli" dedi...

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm dolandırıcılarına dikkat!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi 'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

kentsel dönüşüm idris güllüce Haberi

kentsel dönüşüm idris güllüce

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde SABAH için yazdı. Güllüce, kentsel dönüşümün bir rant kapısı olmadığını belirterek, "Kapsamlı ve sabırlı çalışma gerek" dedi.


Ülkemiz coğrafyasının büyük kısmı deprem fay hatlarının üzerindedir. Bu alanın büyüklüğü toplam alana oranla yüzde 96 civarındadır. Ne yazık ki, yapı stoğunun bir kısmının kalitesinin yetersizliği nedeniyle bıı fay hatlarının ürettiği depremler felaketlere yol açabiliyor. Ülkemizin bu gerçeği kentsel dönüşümün ne kadar elzem olduğunu ortaya koymaktadır. 


17 Ağustos Marmara Depremi ülkemizde derin yaralar bırakan can ve mal kaybına yol açmıştır. Deprem zararlarının azaltılması için çıkarılan 6306 sayılı kanunun getirdiği imkânlardan hak sahipleri faydalandmlarak depreme dayanıklı sağlam ve güvenli yapılar yapılmaktadn. Kentsel dönüşüm, ölçeği itibarıyla sadece bir yapı yenilemesi işi olmayıp şehirlerin belirli kısımlarının...