29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm insan odaklı olmalı

Kentsel dönüşüm insan odaklı olmalı

Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, "Bunun başında yapılacak olan kentsel dönüşümün "insan" odaklı olması geliyor. Sadece bina yenileyerek dönüşüm yerine yeni bir yaşam sunacak projeleri hayata kazandırmayı tercih ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Kentsel dönüşüm hasta etmesin!

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Mirici, "Riskli binaların yıkılıp yeniden yapılabilmesi için kentsel dönüşüm bir zorunluluk olarak kabul edilse de bu sürecin sadece inşaat sektörünü değil, insan sağlığını da yakından ilgilendirdiğini bilmeliyiz" dedi...

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm atağı!

Samsun için vizyon projeleri geliştirdiklerini söyleyen Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor'' dedi.

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsat!

2. Kentsel Gelişim Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşümün fırsatından yararlanarak şehirlerimizi insan yüzlü, planlı şehirlere, ekonomik kalkınmış, mutlu ve huzurlu şehirlere dönüştürebiliriz" dedi.

Betül Duman: İnsan odaklı kentsel dönüşüm önemli!

Doç. Dr. Betül Duman, TOKİ'nin düzenlediği Ev ve Şehir Seminerleri’nin 16’ncısında insan odaklı kentsel dönüşümün önemini vurguladı.

Zülfikar İnönü Tümer: Kentsel dönüşüm insan odaklı olmalı!

CHP Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, kentsel dönüşümün vatandaş odaklı olması gerektiğini söyledi.

Esenler kentsel dönüşüm için kolları sıvadı!

İstanbul'un kişi başına düşen insan sayısında en yoğun ilçesi olan Esenler'de kentsel dönüşümün ilk etabını tamamlayıp teslim eden Esenler Belediyesi, ikinci büyük atağını da başlattı.

Kentsel dönüşümün odağında insan var!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası ve Adana Barosu'nun birlikte düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" konulu panelde Adana'daki kentsel dönüşüm enine boyuna irdelendi.

Endonezya'dan Ankara'ya kentsel dönüşüm ziyareti!

2004 yılında yaşanan tsunami felaketinde 130 bin insanını kaybeden Endonezya'nın Banda Aceh şehri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm deneyimlerinden yararlanacak.

Kentsel dönüşüm bütüncül olarak ele alınmalı!

Polinom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Tahir Güneş, "Sadece yapıları yenileyerek kent depreme dayanıklı hale gelmez. Kent insanının bakış açısı ve altyapı da yenilenmeli ve kentsel dönüşüm bütüncül olarak ele alınmalı." dedi.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Ahmet Atış: Kentsel dönüşüm insan odaklı olmalı!

Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, "Bunun başında yapılacak olan kentsel dönüşümün "insan" odaklı olması geliyor. Sadece bina yenileyerek dönüşüm yerine yeni bir yaşam sunacak projeleri hayata kazandırmayı tercih ediyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm insan odaklı olmalı Haberi

Kentsel dönüşüm insan odaklı olmalı

Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, Atış Yapı olarak kentsel dönüşüm konusunda da oldukça hassas olduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, "Bunun başında yapılacak olan kentsel dönüşümün "insan" odaklı olması geliyor. Sadece bina yenileyerek dönüşüm yerine yeni bir yaşam sunacak projeleri hayata kazandırmayı tercih ediyoruz" dedi. 


İnşaat sektörünün en güncel konularının başında gelen kentsel dönüşüm tüm kentlerde olduğu gibi Bursa içinde yeni bir dönemin habercisi olarak ön plana çıkıyor. 

Yapılan araştırmalar doğrultusunda 2023'e kadar kentsel dönüşümle yaklaşık 6.5 milyon konutun yenilenmesi yönünde. Kentsel dönüşüm konusunda toplam konut sayısı hakkında net bir rakam vermek oldukça güç olmakla birlikte, yine de bir tahminde bulunmak gerekirse bu rakamın 13-15 milyon civarında olduğu belirtiliyor. 


Ülke ekonomisinde lokomotif diyebileceğimiz inşaat sektörünün, önümüzdeki 15 yıl...