04 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm insanları nasıl etkiliyor

kentsel dönüşüm insanları nasıl etkiliyor

Tevfik Güngör Dünya Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde kentsel dönüşümü kaleme aldı. Kentsel dönüşümde yaşanan sorunun temelinde, dönüşüm bölgelerinde yaşayanların, dönüşüm ile inşa edilen yeni konutlarda yaşama şansı olmaması...

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Kanarya'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kanarya Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışması Kovid-19 sürecinde hızlandı. Genellikle bodrum katlarındaki tekstil atölyelerinden ekmeğini kazanan ve kalabalık evlerde yaşayan insanlar, kentsel dönüşümle ilgili konuştu...

Emlak Bankası kentsel dönüşüm algısını doğru yere taşıyacak!

Türkiye’de insanların kentsel dönüşüm algısını yeniden doğru yere taşımak gerekiyor. Bu işe, Emlak Bankası iş birliğinde süreç rant dışına çıkarılarak yeniden başlatılabilir.

Mersin Toroslar'da kentsel dönüşüm şart!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’da mutlaka kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak, "Hem insanların yaşam kalitesini yükseltmek hemde gecekondulaşmış yapıdan kurtulmak için bu şart. " dedi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Yıldırım Belediyesi’nin ilçeyi daha modern ve yaşanabilir hale getirerek, insanların yaşam kalitesini arttırmak hedefiyle başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinde büyük bir adım daha attı.

Yıldırım Sinandede Kentsel Dönüşüm 2. etap başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin ilçeyi daha modern ve yaşanabilir hale getirerek, insanların yaşam kalitesini arttırmak hedefiyle başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinde büyük bir adım daha attı.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin makus talihini değiştirecek kentsel dönüşüm çalışmalarında vites yükseltti. Belediye Başkanı Edebali, "İlçenin yüzde 33'ünü yeniden inşa ederek, insanların yaşam kalitesini yükselteceğiz" dedi.

Antakya'da kentsel dönüşüm başladı!

Kentsel Dönüşüm konusunu hassasiyetle yürüttüklerini kaydeden Başkan Kimyeci, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kimyeci kentsel dönüşüm ile bilgiler vererek insanları bilgilendirdi.

Bendevi Palandöken: Kentsel Dönüşüm projesiyle 638 bin konut üretildi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 638 bin konut üretildi. Site kültürü insanları birbirlerine yabanculaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Site kültüründen bıkan insanların tekrar mahalle kültürüne dönmesi kaçınılmaz" dedi.

Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ' Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık' dedi.

Hüseyin Aslan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan sürenin Mayıs 2015'te sona ereceğini belirtti...

kentsel dönüşüm insanları nasıl etkiliyor Haberi

kentsel dönüşüm insanları nasıl etkiliyor

1960 yılında nüfusumuz 27 milyondu. Nüfusun yüzde 67'si kırsal kesimde yaşıyordu. Nüfusun yüzde 32'sinin yaşadığı kentlerin nüfusu 9 milyon dolayındaydı. 


Şimdilerde Türkiye'nin nüfusu 77 milyon. Nüfusun yüzde 77'si kentlerde, yüzde 23'ü kırsal kesimde yaşıyor. Kentlerin nüfusu 60 milyonu aştı. 


Kentlerin nüfusu 50 yılda 9 milyondan 60 milyona yükselirken, kentlerde yaşamaya başlayanlar başlarını sokacak bina yapma yarışına girdi. 


Gecekondular, kanunlara aykırı olduğu için kaçak diye adlandırılan yapılar ile kentlerde çarpık bir yapılaşma ortaya çıktı. Bu yapıların bir bölümü deprem bölgelerinde çürük yapılar. 

Büyük bir kısmı ise kanunlara aykırı yapılaşma sonucu şehirlerin yaşam bütünlüğünü bozan yapılar. 


Kentsel dönüşümde yaşanan sorunun temelinde, dönüşüm bölgelerinde yaşayanların, dönüşüm ile inşa edilen yeni konutlarda yaşama şansına sahip olamamaları var. 


VAN depreminden sonra yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında...