02 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm kararları 2015

kentsel dönüşüm kararları 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İlbank Ankara Macunköy Sosyal Tesisleri'nde "Kentsel Dönüşüm Çalıştayı" düzenledi. Çalıştay sonrasında müzakerelerden elde edilen bilgi ve belgeler moderatörlerce toplanarak, sorumlu akademik kurul tarafından rapor haline dö

Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kredilerine ilişkin yeni kararlar açıklandıktan sonra milyonlarca kişi kentsel dönüşüm kedisinin taksitlerini merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kayseri Sahabiye kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için verilen kararların halk açısından olumlu olarak karşılandığını belirten konuşmalar yaptı. 

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

Ankara'nın iki kentsel dönüşüm projesinde önemli gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Mamak ve Çankaya kentsel dönüşüm projelerinde önemli kararlar alındı. Başkanlığın kararları bugünkü Resmi Gazete'den duyuruldu..

Bursa'nın kentsel dönüşüm krizi çözülüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm krizinin çözülmesi için harekete geçildi. Büyükşehir Beledi Meclisi tarafından bölge hakkında önemli kararlar alındı. 

Suna Kotan, Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Suna Kotan, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Vural getirildi.

Adana Seyhan'da 3 mahalle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Adana Seyhan'da 3 mahallede bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm zamanı!

İzmir'in Çiğli, Kayseri'nin Kocasinan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçelerine bağlı bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı ile acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl Kültür'de 2. etap kentsel dönüşüm başlayacak mı?

Kültür Mahallesi'nde uygulanacak 2. etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl'deki müteahhitlerle bir araya geldi. Toplantıda, müteahhitlere kararlarını belediyeye bildirmeleri için 2 aylık süre verildi.

AOÇ arazisi kentsel dönüşüm kararı durduruldu!

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, beş meslek odasının itirazlarını haklı buldu ve Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin kararların yürütmesini durdurdu.

Mimarlar Odası Ankara'daki kentsel dönüşümü yargıya taşıyor!

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, Resmi Gazete'de yayımlanan İmrahor, Mühye, Karataş, İmrahor, Gölbaşı, Çayyolu ve Mamak'ta Etimesgut alanlarının Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmesi ile ilgili kararları yargıya taşıyacaklarını

Ankara'da kentsel dönüşüm soruşturması!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Çankaya ve Mühye’deki ‘kentsel dönüşüm’ konusunda mahkemenin iptal kararına rağmen benzer kararlar alındığı gerekçesiyle Mülkiye Müfettişliği incelem başlattı. Meclis üyeleri, ifadeye çağrıldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında konutlara gecekondu sahibine konut verilinceye kadar dokunulamayacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında belediyelerin, kamunun mülkiyetindeki alanlar için kararlarını Bakanlar Kurulu alacak. Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri de Bakanlar Kurulu kararıyla TOKİ'ye bedelsiz devredilebilecek. Afet riski taşıyan yerleşim merke

kentsel dönüşüm kararları 2015 Haberi

kentsel dönüşüm kararları 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İlbank Ankara Macunköy Sosyal Tesisleri'nde "Kentsel Dönüşüm Çalıştayı" düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanhğı'nın düzenlediği Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk, İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Acar, Bakanlık Ait Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, akademisyenler, belediye yetkilileri, özel sektör temsilcileri ve yaklaşık 300 kişi katıldı. İki bölümden oluşan Çalıştay'm birinci bölümünde protokol konuşmaları ve sunumlara yer verilirken ikinci bölümde ise katılımcıların karma gruplar halinde görüş ve önerilerinin alındığı müzakere yöntemi uygulandı. Çalıştay'a başarılar dileyen Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün ülke için önemi ve gerekliliğini anlattı. Güllüce, "Gelişmiş ülkelerin gelişmemiş ülkelere göre farklılıklarından biri de bu tip organizasyonları çok yapması. Binlerce düşünce...