15 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm kıran mahallesi

kentsel dönüşüm kıran mahallesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi' nin TOKİ ile İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun aldığı acele kamulaştırma kararına yürütmeyi durdurma kararı verildi...

Büyükçekmece kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi 28 bin binayı yeniledi. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Muhittin Selvitopu'dan kentsel dönüşüm çıkışı!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında  Karabağlar’ın kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir'de Bakanlık onaylı kentsel dönüşüm!

İş adamları Teoman Timincioğlu ile Ahmet Kıran, İzmir'in kentsel dönüşümünle yenilenmesine katkı koyabilmek için İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'yi kurdu.

Küçük alanlarda kentsel dönüşüm kötüye kullanılabilir!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, küçük alanlarda yapılacak kentsel dönüşümün kötüye kullanılabileceğini belirterek, Başkan Toçoğlu’na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

Samsun Kıran'da kentsel dönüşüm başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, proje ve fizibilite çalışması tamamlanan Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne gerçekleştirdiği ilk yıkımla başladı. Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Erzurum Yakutiye'deki kentsel dönüşüm köylere taşındı!

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde başarıyla yürüttüğü kentsel dönüşümü köy/mahallelere taşıdı. Yazıpınar köy/mahalleden gelen talebi değerlendiren belediye, 17 yapıyı yıkarak, enkazını köy dışına taşıdı.

Erzurum Yazpınar'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde başarıyla yürüttüğü kentsel dönüşümü köy/mahallelere taşıdı. Erzurum Yazpınar'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı.

Samsun Kıran'daki kentsel dönüşüm durduruldu!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte Kıran mahallesinde uygulamayı planladığı Kentsel Dönüşüm projesi imar planı yapılmadığı için kamulaştırma kararının yürütmesi Bölge İdare Mahkemesi'nce durduruldu.

Tabakhane'de kentsel dönüşüm kapsamında 338 bina yıkıldı!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 546 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2000 konut yıkıldı!

" Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi ", Altındağ'da yürütülen kararlı mücadelenin simgesi oldu. Sadece Çinçin bölgesinde 2000' den fazla kaçak yapı, kararlı bir mücadele ile yıkıldı...

Bulanık kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Muş’ un Bulanık ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan " Kentsel Dönüşüm Projesi " kapsamında riskli yapıların tespit edilerek bertaraf edilmesine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı...

İzmir Yeşildere'de kentsel dönüşüm kapsamında 152 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm projeleri ile kenti "dönüştüren" İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor...

kentsel dönüşüm kıran mahallesi Haberi

kentsel dönüşüm kıran mahallesi


Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ile İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun aldığı acele kamulaştırma kararına yürütmeyi durdurma kararı verildi. 


Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde uygulamaya konulan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Bakanlar Kurulu'nun 18 Mart 2013 tarihinde aldığı acele kamulaştırma kararına mülkiyet sahipleri Danıştay'da itiraz etmişti. İtirazı gerçekleştiren mülk sahibi Mehmet Olgaç yaptığı açıklamada, "Acele kamulaştırmanın yasada yurt savunması ve olağanüstü durumlarda yapılacağı belirtiliyor. Acele kamulaştırma kararında vatandaşlar mağdur olacak diye itiraz ettik. Buradaki insanlar dar gelirli insanlardır. 280 mülk sahibi bu karardan etkileniyor. Kamulaştırma bedellerini hak edileni verilmesini istiyoruz." dedi. 


Kıran Mahallesi Muhtarı Bülent Tuluk ise proje konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın sorumlu olduğunu belirterek,...