17 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm milli meselemiz

Kentsel dönüşüm milli meselemiz

İstanbul'un Yenisahra ve Fikirtepe bölgelerinde 250 bin metrekarelik kentsel dönüşüm projesi geliştiren Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, dönüşümün sektöre büyük bir ivme kazandırdığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'un kapısında bekleyen deprem tehdidi var. Bunu milli sorun olarak görüyorum. Afeti yaşamadan önce can ve mal kaybını azaltacak tedbirler var. Yapı denetimini sağlamak için kentsel dönüşümünü hızlandırmanız lazım" dedi...

Kentsel dönüşüm Türkiye için milli dava olmalı!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Tamer Son, Dünya Konut Günü kapsamında deprem gerçeğine dikkat çekti. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşümün Türkiye için milli bir dava olması gerektiğini söyledi.

Suna Kotan, Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Suna Kotan, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Vural getirildi.

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm meclis gündeminde!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz.” açıklamasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bakan Işık’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Mehmet Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm milli bir proje!

İTO İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi Toplantısı'nda kentsel dönüşüm hakkında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşüm milli bir projedir. Bu milli projenin hayata geçmesi için toplumsal seferberlik ilan edilmelidir" dedi.

Bursa Yıldırımlı gençler kentsel dönüşümü tartıştı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile ‘Molla Yegân Liselerarası Münazara Turnuvası’ tertipledi. Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde düzenlenen münazara yarışmasında gençler kentsel dönüşümü tartıştı.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Diyarbakır'da, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DİKENT) kuruldu. Dernek başkanı Ali Elbey, açıklamasında, kentsel dönüşümün rant elde etmek için değil, milli bir görev olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm milli meselemiz!

İstanbul'un Yenisahra ve Fikirtepe bölgelerinde 250 bin metrekarelik kentsel dönüşüm projesi geliştiren Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, dönüşümün sektöre büyük bir ivme kazandırdığını söyledi.

Bolu'da okullarda kentsel dönüşüm başladı!

Bolu'da okullarda kentsel dönüşüm başlad. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü ibrahim Çavuşoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Bolu Gerede Avni Akyol Öğretmenevi 'nin tahliye edileceğini söyledi.

Nebahat Taşkın İlköğretim Okulu kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte geçerliliğini yitiren okulun yıkım çalışmaları devam ediyor. Keçiören milli eğitim bakanlığı tarafından edinilen bilgiye göre o okulun yıkımından sonra oraya yeni bir okulun inşa edileceği belirtildi.

Selim Sait Terzioğlu kentsel dönüşüm projelerini anlattı!

SAADET Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Sait Terzioğlu ve Gerçek, Milli Görüş belediyeciliği anlayışından, kentsel dönüşüm sorununa, otoparktan yeşil alanlarının yetersizliğine kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı...

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm milli bir meseledir!

Erdoğan Bayraktar,Kentsel Dönüşüm'ün milli bir mesele olduğunu belirtti. Bayraktar Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yeşil vadi Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projelerini de yerinde inceledi.

Kentsel Dönüşüm için askeri araziler talep edildi!

İstanbul Esenler'de 2, Eşkişehir'de ise 1 askeri arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için Milli Savunma Bakanlığı'ndan istendi...

Kentsel dönüşüm milli meselemiz Haberi

Kentsel dönüşüm milli meselemiz

İstanbul'un Yenisahra ve Fikirtepe bölgelerinde 250 bin metrekarelik kentsel dönüşüm projesi geliştiren Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, dönüşümün sektöre büyük bir ivme kazandırdığını söyledi. "Dönüşüm milli meselemiz" diyen işadamı, dönüşüme devletin garantörlük yapması gerektiğini anlattı. Barata, "Kentsel dönüşümün bir tarafında devletin olması gerekiyor. Çünkü vatandaşın kafası karışık. Bizimle anlaşmaya "Bana 3 daire verecek misin?" diye geliyor. Oysa ilk başta kentsel dönüşüme talip olunduğunda bunun bir sözleşme haline getirilmesi gerekiyor. Bunlara cevap verecek bir kurum şu anda yok. Oysa devletin bunlara yönelik ciddi bir çalışma yapması gerekiyor" dedi. Ömer Faruk Barata, kentsel dönüşümü demirden leblebi olarak gördüklerini belirterek, "Çünkü çok uçtaki insanları bir araya getirip, onları daireleri karşılığında bir şeylere ikna etmek çok zor" diye konuştu. 


50 MİLYON...